Ana Manşet Reklam

Güncel

ENGELSİZ BİR DÜNYA İÇİN DİLEK FENERİ VE MAVİ BEYAZ BALON UÇURUYORUZ!

Türkiye Beyazay Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gökyüzüne “Engelsiz Bir Dünya İstiyoruz” dileklerini içeren Dilek feneri ve Mavi Beyaz uçan Balon gönderiyoruz.

3 Aralık 2019 Saat: 10:47
ENGELSİZ BİR DÜNYA İÇİN DİLEK FENERİ VE MAVİ BEYAZ BALON UÇURUYORUZ!
ENGELSİZ BİR DÜNYA İÇİN DİLEK FENERİ VE MAVİ BEYAZ BALON UÇURUYORUZ!

Kurulduğu günden bu yana engelliler ile ilgili başta eğitim, istihdam, erişilebilirlik noktasında çeşitli kampanyalar ve sosyal sorumluluk projeleri yürüten Türkiye Beyazay Derneği, bu yıl da 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, “Engelsiz Bir Dünya” mottosu ile yurtiçi ve yurtdışı şubelerinde engelli ve aileleri ile gökyüzüne Dilek feneri ve Mavi Beyaz balon uçuruyoruz.

Konu ile ilgili olarak Türkiye Beyazay Derneği İzmir şube Başkanı Salih Arıkan ve Karabağlar şube Başkanı Ayşe Engür, şu açıklamaları yaptı, “Türkiye nüfusunun %11’i engelli. Her ailede ya da aile yakınında mutlaka bir engelli var. Ama engelliler için yaşanılır bir dünya yeteri kadar maalesef yok.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında engelliler ile ilgili konular gündeme düşüyor. Sonrasında herkes kendi payına düşen sıkıntı içinde yaşamına devam ediyor. Biliyoruz ki bir engelli yaşadığı şehirde çoğu zaman rahatlıkla dolaşamaz. İstihdam noktasında sıkıntı çeker. Rahatlıkla eğitimine devam edemez. Her sene ortalama 750’nin üzerinde kaynaştırma öğrencisi akran şiddeti ya da velinin istememesi yüzünden eğitimini yarıda bırakıyor.

Engelliler ile ilgili sorunların çözüldüğü, engelsiz bir dünyanın egemen olduğu bir sürece hepimizin ihtiyacı var. Yurt genelindeki tüm şubelerimizde engelli ve aileleri ile engelsiz bir dünya için gökyüzüne Dilek feneri ve Mavi Beyaz balon uçurduk. Dileğimizin bir gün gerçekleşeceğini umut etmeye devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑