Röportaj

GEBZE , % 69 EVET

Gölge Dergi sokağın nabzını tuttu, 16 Nisan referandumuna yönelik anketimizden çarpıcı sonuçlar çıktı;

3 Mart 2017 Saat: 13:02
GEBZE , % 69 EVET
GEBZE , % 69 EVET

16 Nisan’da gerçekleşecek olan  referanduma  yönelik kamuoyu araştırması yapan Gölge Dergi, çarpıcı sonuçlara ulaştı.

Gebze ve Darıca ilçelerimizde  yaklaşık  beşyüz kişiyle yüz yüze yaptığımızın ankette , seçmene ‘’Evet mi, Hayır mı oyu kullanacaksınız?’ sorusunu yönelttik. Kararlarının gerekçesiyle açıklayan vatandaşların çoğunluğu ‘’Evet’’ oyu vereceklerini söylerken, ‘Hayır’’ diyecek olanlarda gerekçelerini dile getirdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan güvenin hissedildiği ankette, Türkiye’nin yeni bir yönetim sistemine geçmesi gerektiğini söyleyenlerde çoğunlukta. AK Parti iktidarının hizmetlerinden memnun olduğunu ifade ederek ‘Evet’ oyu kullanacaklarını söyleyenlerde dikkat çekti.

Gebze Kent Meydanı, Eskiçarşı, Yeniçarşı ve Darıca merkezde gerçekleştirdiğimiz ankette, evet diyenlerin oy oranı ise % 69 seviyesinde çıktı.

Çarpıcı sonuçlara göre bazı vatandaşlar Cumhurbaşkanı’na tüm yetkinin verilmesinden endişe duyduklarını, bazıları ise değişikliği tam anlayamadığı için kararsız olduğunu ileri sürdü.

İşte Gölge Dergi’nin gerçekleştirdiği anketten çıkan görüşler.

SERAP TANAT  42 / SATIŞ DANIŞMANI :  Geçen maddelerde sorun yok, fakat Cumurbaşkanı tek başına meclisi fesh edebiyor bu biraz düşündürücü o yüzden kararsızım.

ÖMER ARSLAN  21 / İŞLETME SAHİBİ : kararsızım çünkü, bu ülkenin bir kişi tarafından yönetilmesinden yana degilim. Çünkü tek başına yönetilen ülkelerin sonu savaşa mahkumdur.

OKTAY GÜNDOĞDU 20/ ÖĞRENCİ : evet diyorum çünkü başkanlık sistemi olması lazım. Başkanlık sistemiyle ülkenin daha iyi kalkınacağını düşünüyorum.

ŞAHİN ÖZTÜRK 43 / ESNAF: Evet diyorum çünkü bu hükümetime güveniyorum şimdiye kadar herşeyin en doğrusunu yaptı şimdiden sonrada her şeyin en iyisini yapacagına inanıyorum.

NAZIM OĞUZ 51 / ESNAF : sistemin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum keşke tam olarak anlatsalardı.Hükümetimiz güzel işler yapıyor.  Cumhurbaşkanı'mız bu ülke için veli nimet ben Cumhurbaşkanı'm için milletimiz için evet diyorum.

AYHAN OĞUZ 48 / EMEKLİ :  evet olarak kullanacağım  oyumu hizmetlerini beğeniyorum dış ülkelere göre ülkemizi iyi koruyor o yüzden evet.

YILMAZ ERSÖZ 40 / İŞCİ : Evet diyorum hükümetimizin yaptıklarını başarılı buluyorum o yüzden evet.

ALİ TURGAY 61 / EMEKLİ : Evet diyorum çünkü o adamı seviyorum. Cenabı Allah ona uzun ömürler versin.

MEHMET TÜRK 19 / KUAFÖR : Bu ülkede başkanlık sistemi yürümez, öyle bir zamana geldik ki kimin ne yaptığı belli degil o yüzden hayır diyorum.

YAKUP ALKAN 66 / İŞSİZ :  evet diyorum, Türkiye'ye çok faydası oldu, yoksullara yardım etti  o yüzden evet diyorum.

HAYRETTİN BİLGİLİ 66 / EMEKLİ :  Evet diyorum. Eski günleri yaşadım, haliçten geçemiyorduk kokudan oraları temizledi, istanbul'da su yoktu getirdi, şuan halen su var o yüzden evet diyorum.

AHMET SABO 40 / İSÇİ: Evet diyorum her şey doğal seyrinde gidiyor, yabancı ülkelerin Türkiye üzerinde oyun kurduklarını görüyoruz. O yüzden evet diyorum

EMRULLAH ÇELİK 55 / EMEKLİ   FOTOGRAF YOK : Hayır diyorum. Benim kendi görüşüme göre, kendini kurtarmak için yapmış oldugu bir sistem o yüzden hayır.

ASIM VURAL 52/ EMEKLİ: Evet diyorum şimdi nasılsa  o zamanda aynısı olucak. Ülkenin gelişmesi için katkılı olacagını düşünüyorum o yüzden evet diyorum.

CEMALETTİN KARA 67/ EMEKLİ : sistemin ne olduğunu bilmiyorum ne olduğunu halen anlamadık. Bir kanunlara bakalım açıklansın o zaman karar veririz, şuan kararsızım.

İSMAİL ÖRSEL 28 / İŞÇİ : sonuna kadar evet diyorum. Vatan hainlerini içeri attı, yok köprü yapıyor vergisini bizden alıyor diyorlar, alsın bende çalışıyorum benden de vergi kesiliyor sonuna kadar alsın ülke için bir şey olucaksa ben vergi vermeyede varım o yüzden evet diyorum.

ÖMER IHLAMUR 81 / EMEKLİ:  Tayyip Erdoğan başımız'da olmasaydı, iyi yönetemeseydi şimdi savaşın içindeydik o bizim canımız o yüzden evet diyorum.

DAVUT ERÖZ 48 / İŞÇİ : hayır diyorum. Bu ülkede bu kadar terör sorunu varken bu sisteme  gerek var mıydı ? önce terörü halletmesi lazımdı zaten seni seçmişiz o yüzden hayır diyorum.

MEHMET KAYADİBİ 69 / EMEKLİ : hayır diyorum bence Krallık yönetimi, 18 yaşını dolduran insan milletvekili olabilir mi ya 2 sene sonra'da emekli ol ,oh ne güzel iş o yüzden hayır diyorum.

ENGİN İŞBİLİR 57 / EMEKLİ FOTO YOK : evet diyorum, çünkü Türkiye çok ileri gidecek bu sistemle, kararlar daha çabuk alınabilecek o yüzden evet.

NADİL YAYLAK 68/ EMEKLİ FOTO YOK : evet diyorum, çünkü iyi olacağını düşünüyorum.

MUZAFFER HACIOSMANOĞLU 65 / EMEKLİ : evet diyorum, çünkü her yönden iyi olacağını düşünüyorum. Başımızdakilerin hepsi çok degerli insanlar, süzgeçten geçildiler, iyi düşündüler o yüzden evet diyorum.

ÖMER KARAMAN 34 / ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ : olumlu bakıyorum çünkü bu güne kadar çok kriz oldu koalisyon sisteminde, biliyosunuz Cumhurbaşkanı'nın yetkisi çok yoktu şuan olacak o yüzden evet diyorum.

VEYSEL GÜZEL 48 / ÇİFTCİ : ben hayır diyorum. Ülkenin geleceği için, Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanet olduğunu düşünüyorum. Şuan bundan daha önemli sorunlarımız var önce onların çözülmesi lazım.

RÜSTEM ZALOĞLU 60 / EMEKLİ FOTO YOK : şuan da kararsızım araştırmış değilim araştırdıkdan sonra karar vereceğim.

HÜSEYİN ACUR 57 / EMEKLİ FOTO YOK : evet diyorum. Başkanlık sistemini getirelim Türkiye'yi selamete ugratalım, milletin birlik ve beraberliği için Pkk ve Fetö'den kurtulmak için evet diyorum.

ÜNAL YÜKSEL 53 / EMEKLİ : harika bir sistem olduğunu düşünüyorum, seviyorum o adamı. Şu Türkiye'nin 10-15 sene öncesini düşünün,ve şimdi ki haline bakın dünya bizi konuşuyor var mı ? ötesi, evet diyorum.

İBRAHİM EKŞİOĞLU 66 / EMEKLİ : Cumhurbaşkanı'mız iyi bir adam Türkiye'yi iyi yönetiyor o yüzden evet diyorum.

YUSUF ÖNDER 21 / ÖGRENCİ : evet diyorum çünkü bu sistemle ülkenin daha çok gelişeceğini düşünüyorum. Tek başına yetki, işlerin daha hızlı ilerlemesine sebep olucaktır.

NECMETTİN DİNÇ 62 / EMEKLİ  FOTOGRAF YOK : doğru bir sistem olacağını düşünüyorum. Bugüne kadar gelmiş geçmiş hükümetler boş geldi geçti. Cumhurbaşkanı'mıza inanıyorum ve güveniyorum, o yüzden evet diyorum.

ARAS UYGUR 21/  OTOPARK GÖREVLİSİ FOTOGRAF YOK : bence evet. Ben Recep Tayyip Erdoğan ne derse yapmaya hazırım. O 15 Temmuz'da yapacağını yaptı, şimdi sıra bizde.

OSMAN ER 28 / OTOPARK GÖREVLİSİ : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yolunda yeni Türkiye için evet diyorum. Ülkemizin üzerinde haçlıların etkisi var, onları yok etmek için evet diyorum.

ALİ RIZA BEYATLI 40 / ESNAF : geçen maddeler Türkiye'de tek adam rejimini gösteriyor. ona Cumhurbaşkanlığı degil, tek adam sistemine ne diyorsunuz derseniz benim cevabım hayır olucaktır. Tek başına devlet yönetmek demokrasinin kimyasına aykırı o yüzden hayır diyorum.

MUSTAFA DURAN 49 / MEMUR : evet diyorum. Bu ülkede koalisyon zamanlarını çok gördük ve mecliste hep anlaşmazlık oldu. O yüzden hayır diyorum.

MEHMET AKAR 66 / EMEKLİ FOTO YOK : ülkemin geleceği için, vatanım milletim için evet diyorum.

SÜLEYMAN YILDIZ 50 / İŞCİ  FOTO YOK: yatırım olarak, ülkemizi savunma olarak çok güzel çalışıyor o yüzden evet diyorum

CEBRİ YAŞAR 72 / EMEKLİ : ben demokrat bir insanım. Benim kurulu düzenimi bozana ben  oy vermemde, verdirmemde.

BARIŞ BAYIR 30 / SATIŞ DANIŞMANI :  Cumhurbaşkanı'mızı seviyorum. Maddeleri okudum, Türkiye'ye faydalı olacağını düşünüyorum. İkinci olarakda hayır diyenlere bakıyorum hep olumsuz insanlar, o yüzden bile evet demeyi düşünüyorum.

METİN BOZTAŞ 38 / SATIŞ DANIŞMANI :  Recep Tayyip Erdoğan'ın evet dediği her şeye ben de evet diyorum, koşulsuz şartsız altına imzamı atarım bu kadar net.

 

SUAT ERGİN 38 / İŞCİ : Miiletvekili sayısı 600'e çıkıyormuş, bir dönem yapıp emekli olacaklar. Ben 65 yaşında emekli olacağım  o yüzden hayır diyorum.

ZAFER KARAASLAN 49 / EMEKLİ : Ben Tayyip Bey'in çalışmalarını iyi görüyorum sürekli takipteyim o yüzden evet diyorum

EMRAH KARAASLAN 23 / İŞCİ : Evet çünkü,bu sistemin değişip yenisinin gelmesi lazım. Milletvekili olsun Cumhurbaşkanı olsun ne yaparsa yapsın yargılanamıyor bu sistemde yargılanabilicek, o yüzden evet diyorum.

KADİR ÖZTÜRK 26 / KÜLTÜR VE SOSYAL  İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ: Cumhurbaşkanı sistemine her şeyden önce evet diyoruz, bizim için asıl olan biz, Recep Tayyip Erdoğan'ın davasını sahiplenen ve sonuna kadar bu davayı sürdürecek neferleriz o yüzden evet diyorum.

OGUZHAN TAKAN 21 / KÜLTÜR VE SOSYAL  İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ : Dikdatörlüğe ve otoriter yönetime engel olduğu için ben de evet diyorum.

CEMİL DURSUN 54 / EMEKLİ : Devlet idaresinin işlemesi için, içte ve dışta bu milletin üzerinde ki her türlü vesait ortadan kalkar o yüzden evet diyorum.

YAKUP KILIÇ 45 / ESNAF : Türkiye'm için Evet diyorum. Cumhurbaşkanı'mızın çalışmalarını begenerek takip ediyorum bunun da ülkemize hayırlı olacağını düşünerek evet diyorum.

MUHAMMET AYDIN 22 / CAFE MÜDÜRÜ : Ülkemin bekası için, Recep Tayyip Erdoğan için Tabi ki de evet diyorum.

ŞENER ÇITA 50 /  ÇALIŞIYOR :  Koaslisyonun kalkmasını istiyorum o yüzden evet diyorum.

VAHDETTİN YILDIZ 50 / ÇALIŞIYOR : Ortam gergin neyin olacağı belli değil, şuan ki çalışmalarıda beğeniyorum o yüzden  evet diyorum.

MUSTAFA ÇALOĞLU 56 / EMEKLİ : Partiler'de şunu istemiyorum, Milletvekillerini Parti Genel Başkan'ları belirliyor. Bırakın halk belirlesin o yüzden kararsızım.

KERAMETTİN MARANGOZ 56 / EMEKLİ : Çalışmalarını beğeniyorum, güzel çalışıyor o yüzden evet diyorum.

İBRAHİM BENEK 55 / EMEKLİ : Ülkemin geleceği için olumlu olacağını düşünüyorum. O yüzden evet diyorum.

MUSTAFA KESE ÖZTÜRK 46 / ÇALIŞIYOR : Bizim 15 senedir bir iktidarımız var, yaptığı işleri beğeniyorum, o yüzden  ben de evet diyorum.

MEVLÜT UZUNOĞLU 30 / ÇALIŞIYOR : Yaptıkları çalışmalar güzel. Bende destekliyorum o yüzden, evet diyorum.

METİN AKTAŞ 42 / ÇALIŞIYOR : ülkemin refahı ve yararına olduğu için, ve koalisyonun kalkıp tek elden yönetileceğine sebep bende evet diyorum.

MEHMET KİRAZ 80 / KARARSIZ : Maddeleri henüz okuyamadım. Genel bir araştırma yapıp öyle karar vereceğim.

AYHAN AGGÜMÜŞ 39 / ÇALIŞIYOR : Şuan ki Türkiye'nin çıkarları açısından doğru olacagına inanıyorum. Dış güçler bizim ülkemiz üzerine çok oynuyor, o yüzden evet diyorum.

HÜSYEYİN PİLAVCI 32 / ÇALIŞIYOR : Önümüzü görmüyoruz, işsizlik durumu çok fazla. Tek başlılık gelecek demir yumrukla yönetilecek ülke.

BÜLENT SERO 48 / ÇALIŞIYOR : Ben sonuna kadar evet diyorum. Bu ülkeyi başka böyle yönetecek adam yok, yaptıgı işleri beğeniyorum.

FATİH AKİF BİRİNCİ 37 / ÇALIŞIYOR : Türkiye'nin gelecegi açısından daha iyi olacağını düşünüyorum, o yüzden evet diyorum

( Haber: Ramazan AL)

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑