Ana Manşet Reklam

Güncel

Gebze Teknik Üniversiteli Bilim Kadınına Ödül

GTÜ'lü bilim kadınına ödül

29 Mayıs 2017 Saat: 10:08
Gebze Teknik Üniversiteli Bilim Kadınına Ödül
Gebze Teknik Üniversiteli Bilim Kadınına Ödül

KANSERLE mücadele için çare arayan Gebze Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Koca Çaydaşı, L'Oreal ve UNESCO tarafından ödüllendirildi.

L'Oreal ve UNESCO'nun yaşam bilimleri alanında bu yıl 15.'sini düzenlediği Uluslararası Bilim Kadınları Ödülü'nü almaya hak kazanan 6 bilim kadınından biri Gebze Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Koca Çaydaşı oldu. Genç bilim kadınlarına bilimsel çalışmalarında kullanmak üzere burs verilen programa Çaydaşı hücre bölünmesinin kontrolü üzerine yapmayı amaçladığı çalışmalarla katıldı. Çaydaşı, L'Oreal Unesco Bilim Kadınları İçin Programı'na önerdiği projede hücre bölünmesinin son aşamalarını kontrol eden yeni bir mekanizmayı aydınlatmayı hedefliyor. Hücre bölünmesinin son basamakları, bölünmeden önce son kontrollerinin, son düzeltmelerin yapılabileceği nihai aşama. Bu sürecin anlaşılması kanser gibi hücre bölünmesi bozukluklarının moleküler temellerinin anlaşılması için de gerekli. Çaydaşı'nın yaptığı araştırma, kansere neden olan etkenlerin moleküler mekanizmalarının anlaşılmasına yardımcı olacak ve kanserle mücadelede potansiyel hedef mekanizmalar ortaya çıkaracak.

Çaydaşı, "Bağımsız kariyerine çok yeni başlamış bir bilim insanı olarak, vaktimin büyük bölümünü araştırmalarımı gerçekleştirebilmek için fon arayışı içinde geçiriyorum. L'Oreal Türkiye Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursu kariyerim açısından çok ciddi bir açılım sağlayacak. Bu ödül sayesinde araştırmalarıma başlayabileceğim. Bu ödülü almaya layık görüldüğüm için çok mutluyum. Başta L'Oreal Unesco Bilim Kadınları için programı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑