Ana Manşet Reklam

Röportaj

Gebze'de güzelliğin yolu 'Merve'den geçiyor

Merve Güzellik Merkezi'nin patroniçesi MERVE GEDİK'le sektörüyle ilgili çok şey konuştuk.

2 Ocak 2020 Saat: 10:56
Gebzede güzelliğin yolu Merveden geçiyor
Gebze'de güzelliğin yolu 'Merve'den geçiyor

 

Küçük bir kızken de makyaj yapmayı, oje sürmeyi  boyaları sevdim ve arkadaşlarıma  birden bire , ''hadi sana makyaj yapayım '' diyen biriydim

 

Her şeyden önce işimi çok seviyorum. Severek ve özenerek yapıyorum bu işi. Güler yüzlü olmak çok önemli. Müşterilerim sırf makyaj veya manikür için değil ,güler yüzüm için kahvemi içmeye geldiklerinde mutlu oluyorum.

 

Çevremde ''Neden erkekler için süsleneyim '' diyenlerde oluyor çok yanlış düşünce , başkaları için değil kendin için bakım yapmalısın zaten.

 

Mutlukent'te açmam için çok talep oldu, müşterilerimin de katkısı var , bende orada güzellik merkezini eksik gördüğüm için açmaya karar verdim.

 

Röportaj : Gül AKDEMİR

Günümüzde hem kadınlar,  hem de erkekler için bakımlı olmak şart olurken, özellikle kadınlar için  tabiri caizse ''hayati önem taşıyan '' estetik ve güzellik bakımı konusunda işinin ehliyle konuştuk.  Gebze'de hemen her bayanın uğrak yeri olan, neredeyse tek adresleri haline gelen ''Merve Kişisel Bakım Güzellik Merkezi'' nin kapılarını sizin için araladık.

Hacıhalil Mahallesi 1210 Sokakta  , müstakil bir binada hizmet veren Merve Güzellik Salo'nunda karşılama hostesinin gülen yüzüyle içeri buyur edildiğimizde, dikkatimizi ilk çeken göz kamaştırıcı dekorasyon oldu. Merve Güzellik Merkezi'nde pembe  renklerin hakimiyeti ise dikkatimizden kaçmadı.

Pembe odanın giriş kapısı yine pembe çiçeklerle süslü, odanın içindeki tüm mobilya ve aksesuarlar da pembe tonlardaydı. Kadınları özel kılan , güzel olan ne varsa bu odanın içinde yer alıyordu. Manikür masası, pedükür koltukları Osmanlı motifleriyle işlenmiş, kabartmalı koltuklar , altın yaldızla bezenmişti.

''Hoş geldiniz'' diye elini bize uzatan zarif, kibar, oldukça güzel olan bayan ise salonun sahibi Merve Gedik'ti. Yüzünden eksik etmediği tebesümüyle oturacağımız yeri gösterdikten sonra  ''Ne içersinzi'' diye sordu , bütün zerafetiyle.

Aklımda  onlarca soru vardı. Katıldığım  arkadaş sohbetlerinde veya gittiğim  röportajlarda Merve Gedik ismini çok duyuyordum. Merve Güzellik Merkezi'ni bu nedenle çok daha fazla   merak ediyordum. İşte o, Gebzeli bayanların ağzından düşürmedikleri, hizmetini ballandıra ballandıra anlattıkları Merve Gedik karşımdaydı. Ve güzelliği gülüşüyle birleşince gözlerimi kamaştırıyordu. Çok hoş bir kadın  ve kendisini mesleğiyle bütünleştirmiş bir patroniçeydi karşımdaki Merve Gedik.

Hem o'nu yakından tanımak, hem sizlere tanıtmak ve de biz bayanların ilgi odağı olan Merve Güzellik Merkezi'ni anlatması için ilk sorumu sormaya hazırlanıyordum ki, kendisi direk konuya girdi; “İnsanlar kaliteye ihtiyaç duyduklarında, etkin sonuçlar elde etmek istediklerinde 'Merve Güzellik Merkezi'ni  tercih ediyorlar.  Benim de müşterilerime saygın davranıyorum. Bir insanın işine nasıl özenli davranması gerekiyorsa  çalışanına, müşterisine de öyle davranması gerekiyor. ''

Merve'nin  tatlı dilli bu girişinden sonra ik sorumu yöneltiyorum... Ve buyrun gerisini kendisinden dinleyelim.

GÖLGE- Merve Hanım, kendinizi tanıtır mısınız?

GEDİK- Merhabalar, öncelikle hoş geldiniz. Gölge Deri'yi merkezimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum.  Ben Merve Gedik. 30 yaşındayım. 2 çocuk annesiyim. Estetisyenlik ve güzellik uzmanıyım. 17 yaşımdan beri bu işle uğraşıyorum. Merve Güzellik Estetik Merkezi'nin sahibiyim. Üç yıl önce Gebze'de kendi iş yerimi açtım.

GÖLGE-  17 yaşından beri bu iştesiniz. İlk  iş yeriniz burası mı oldu? Ne zamandır buradasınız? Kaç yıl sonra bu işin patronu oldunuz?

GEDİK- 13 yıl önce başladım. 3 yıldır da kendi güzellik merkezimi açtım. İlk güzellik merkezim burası 2. Şube için çalışıyorum, yakında 2. şubemle de hizmetinizde olacağız.

GÖLGE-  Bir güzellik merkezi açmak hayaliniz miydi?

GEDİK- Küçüklüğümden beri bir iş yerim olması hayalimdi. Bunun yanı sıra bakım yapmayı , güzel görünmeyi sevdiğim gibi insanlara bakım yapıp mutlu etmek çok hoşuma gidiyordu. Küçük bir kızken de makyaj yapmayı, oje sürmeyi , boyaları sevdim ve arkadaşlarıma da birden bire,  ''hadi sana makyaj yapayım '' diyen biriydim.

GÖLGE- Güzellik merkezi açmak hep aklınızdaydı  yani?

GEDİK- Hem küçüklükten gelen bu mesleğe karşı bir aşk, hem de yetenek diyelim. Küçükken hep bir şeylere özeniriz ya bende kendime olsun , arkadaşlarıma olsun bir yerlere giderken veya evde durduk yere onların saçını , makyajını yapmayı sevdim. İnsanların daha özgüvenli ve mutlu olmaları beni hep mutlu etti.

GÖLGE- Gebze'de  sektörünüz ne durumda?

GEDİK- Bugün  Gebze'de 10-15 tane güzellik merkezi var.   Ama bu işte işini en iyi yapan ayakta kalıyor.Ayda  bir iki tane  açılıyorsa belki biri ayakta kalıyor . Hizmet sektörü olduğundan bu işte müşteriye en iyisini sunmak zorundasınız. Diğer türlü işinizi kötü yapıyor, eksik  kalıyor, müşterileri memnun olmuyorsa ,  en fazla  o işletme 2-3 ay sonra kapanıyor.

GÖLGE-  Merve Güzellik Merkezi'ni diğer güzellik merkezlerinden ayıran özellik nedir?

GEDİK- Her şeyden önce işimi çok seviyorum. Severek ve özenerek yapıyorum bu işi. Güler yüzlü olmak çok önemli. Müşterilerim sırf makyaj veya manikür için değil, güler yüzüm için kahvemi içmeye geldiklerinde mutlu oluyorum. Benim için önemli olanda bu. Bir işlem sonrası memnun olup olmadıklarını soruyorum memnun kalmadıysa tekrar yapıyoruz. Genelleme yapmayacağım ama çoğu güzellik merkezleri müşterisinin parasını alır , yollar. Benim için müşteri memnuniyeti çok önemli. Bir daha beğenmez ise  bir daha yaparız önemli olan buradan memnun şekilde ayrılmaları. Konseptimizde ilgi çekiyor.

GÖLGE- Fiyat aralıklarınız nedir?

GEDİK- Yani piyasayla  aynı diyemem, biraz farkımız var elbette. E hizmet kaliteli olunca fiyatta değişiyor. Bizim tercih edilmemizin asıl sebebi de bu, yani kalitemiz, müşteri memnuniyetimiz.

GÖLGE- Konsepti siz mi düşünüp tasarladınız, yoksa yardım aldınız mı?

GEDİK- Hayalimde ki konsepti yaptım. Bir yerde görüp beğenme gibi bir durumum olmadı.

GÖLGE- Kaç personel var, hangi işlerle uğraşıyorlar?

GEDİK- 5 tane personel var. 2 tane estetisyen, zayıflama ve cilt bölümüne bakıyorlar. 2 tane manikürcümüz var. 1 tane ağdayla ilgilenen arkadaşımız var.

GÖLGE- Her kadın bakımlı olmalı mıdır?

GEDİK- Derler ya ''çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır '' tam olarak öyle. Her şeyden önce kendi için bakım yapmalı insan. Bakım yapmak insanı daha özgüvenli ve kendinden emin hissettirir. Çevremde ''Neden erkekler için süsleneyim '' diyenlerde oluyor çok yanlış düşünce , başkaları için değil kendin için bakım yapmalısın zaten.

GÖLGE- Kuaförve güzellik merkezi arasında ki fark nedir?

GEDİK- Biz kişisel bakımla ilgileniyoruz. Hijyenik çalışıyoruz. Kuaförlük saç boyası, saç kesimi derken ister istemez her yer saç içinde oluyor. Müşterilerimden saç kesimi veya boyatma gibi talepler çok alıyorum , ama yeteri kadar hijyenik olmayacağını düşündüğüm için reddediyorum.

GÖLGE- Buranın dışında hedefleriniz nelerdir? 2. Şubeden bahsetmiştiniz. Ne zaman açılıyor? Nerede açılacak?

GEDİK- Hedefim daha çok şube açıp büyümek. Yerimizi tuttuk, Mutlukent'te olacak.

GÖLGE- Neden Mutlukent’i seçtiniz 2 şube olarak?

GEDİK- Mutlukent'te Güzellik merkezlerini yetersiz görüyorum.  Mutlukent'te açmam için çok talep oldu, müşterilerimin de katkısı var , bende orada güzellik merkezini eksik gördüğüm için açmaya karar verdim. İyi bir yatırım olacağını düşünüyorum.

GÖLGE- Mutlukent'teki şubenizde kaç kişi çalışacak?

GEDİK- Gebze şubemizde ki gibi estetisyen, manikür-pedikür ve ağdayla ilgilenen toplamda 5 kişi alacağım.

GÖLGE- Merve Hanım, bizi ağırladığınız, merakımızı giderdiğiniz  için çok teşekkürler. İşinizde başarılarınızın devamını dileriz.

GEDİK- İyi dilekleriniz için ben teşekkür ederim. Güzellik merkezimize gelerek bizi mutlu ettiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑