Ana Manşet Reklam

Magazin

Geleceğin sinemacı çocuklarına tam not

İzmit Belediyesi'nin geleceğin sinema sanatçılarını yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği Çocuk Sinema Okulu’nda eğitimlerini tamamlayan çocuklar, 23 Nisan temasıyla çektikleri kısa filmleri düzenlenen gala programında izleyiciyle buluşturdu.

20 Nisan 2022 Saat: 13:26
Geleceğin sinemacı çocuklarına tam not
Geleceğin sinemacı çocuklarına tam not

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Çocuk Sinema Okulu işbirliğinde İzmit’te geleceğin sinema sanatçıları keşfediliyor. Yoğun talep üzerine ikincisi başlatılan Çocuk Sinema Okulu’nda eğitimlerini tamamlayan 7-14 yaş aralığındaki çocuklar gala gecesi gerçekleştirdi. 4 aylık eğitim sonucunda öğrenciler 23 Nisan temalı 4 kısa film hazırladı. Galada görücüye çıkan filmler izleyiciler tarafından büyük beğeni kazandı.
CİHAT SÜVARİOĞLU DA GALAYA KATILDI
Minik sinemacılar programda Rüyalar Gerçek Olsa, Hazine Sandığı, 23 Nisan Yayını ve Rakip Şirket adlı kısa filmlerini Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşturdu. Gala Programına İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, İzmit Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sinem Gülenç, Çocuk Sinema Okulunun Kurucusu Emre Turanlı, Çocuk Sinema Okulu Senaryo Eğitmeni Gölge Dergisi yazarı Göksel ERKILIÇ'ın yanı sıra TRT 1 kanalında yayınlanan Gönül Dağı dizisinin usta oyuncusu Cihat Süvarioğlu da katıldı.
YARATICILIK HAYAL ETMEKLE BAŞLAR
Galada konuşan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu şu ifadeleri kullandı; “Çocuk Sinema Okulunun 2. Gala programı bu. İlkini 20 Kasım’da Dünya Çocuk Hakları gününde gerçekleştirmiştik. Çocuklarımız çocuk haklarıyla ilgili kısa filmleri bizlere sunmuşlardı. Şimdi en önemli günlerimizden biri olan sevgili Atatürk’ümüzün çocuklarımıza ve ülkemize armağan olan 23 Nisan’ı kutlamak için bu kısa filmleri gerçekleştirdiler. Çocuklar bizim geleceğimiz. Yaratıcılık hayal etmekle başlar. Çocuk Sinema Okulu çocuklarımızın yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak için planlandı. Çocuklarımızı tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.”
SİNEMANIN DEĞİŞTİRİCİ VE DÖNÜŞTÜRÜCÜ GÜCÜ
Programda söz alan ünlü oyuncu Cihat Süvarioğlu, “Gerçekten çocuklar kadar heyecanlıyım şu an. Benim çocukluğumda yazlık sinemalar vardı. Yazlık sinemada film izlediğimde büyülenmiştim. Onu hiç unutmuyorum hep hatırda kalan bir şey. Çocuklar dijital çağın ortasına düştüler ama sinemanın değiştirici ve dönüştürücü etkisini gösterebilir diye düşünüyorum. İzmit Belediyesine ve Çocuk Sinema Okuluna bu önemli proje için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
ÇOCUKLARIMIZ BÜYÜK BİR ANIYA DAHİL OLDULAR
Programda konuşan Çocuk Sinema Okulunun Kurucusu Emre Turanlı, “Yaptığımız etkinlikle İzmitli çocuklarımızın ne kadar yetenekli olduklarını bir kez daha gördük. Bu çalışmada çocuklar 23 Nisan’ı klasik bir bayram olmaktan ziyade daha yaratıcılıklarını yansıttıkları bir program ortaya kondu. İzmit Belediyesi ve Çocuk Sinema Okulu beraber farklı bir yere giden çalışmaya dahil oluyoruz. Bizler çocukluğumuzda 23 Nisan’ı farklı yaşarken artık yeni nesil çocuklarımız daha da farklı yaşıyorlar. Bu projeyle çocuklarımız bence hem büyük bir anıya dahil oldular, hem de geleceğin sinemacıları olarak bir işe daha imza attılar” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑