parkinnn
Göksel ERKILIÇ
Göksel ERKILIÇ

Gözümüz Kayar

28 Ağustos 2021 Saat: 11:09

Oturmayı çok seven bir milletiz. O yüzden hep birbirimizi oturmaya bekleriz. O kadar çok severiz ki, dört saatte otursak bile, “bunu saymam” diye bir sözle karşı karşıya kalırız. Karşımızdaki insanı hiç tatmin edemeyiz. Misafirperveriz. Bir de çok oturaklıyızdır. Bir insanı överken bile oturaklı olduğunu, hatta oturmasını ve kalkmasını bildiğini dile getiririz.
Dinlenmek, yemek yemek, sohbet etmek için gittiğimiz yerlerde de nedense bir türlü rahat edemeyiz. Oturmayı o kadar çok seven bizler, bu sefer de oturacak yer beğenmeyiz. Adeta her boşalan koltuğa geçmek için hazırda bekleriz. Bir gözümüzle muhabbete katılırken, bir gözümüzle de hep başkalarının oturduğu masalara bakarız. Oturduğumuz yerin hiç iyi bir yer olmadığına inandığımız için ne yemek yediğimizden anlarız, ne de sohbet ettiğimizden.
Gözümüze kestirdiğimiz masada oturanlar artık hasmımız olmuştur. Onlardan durduk yere nefret ederiz. Hele ki onlar neşelilerse, içten içe onlara bildiğimiz en popüler küfürleri ederiz. Beklenen an gelir ve onlar masadan kalkarlar. Hemen jet hızıyla oraya geçeriz. Nedense bir süre sonra buradan da şikâyetçi oluruz ve gözümüz yine bir başka masalara kayar. Kendimize layık bir masa arayışımız böyle böyle devam eder. Her boşalan masalara tek tek geçeriz, bu konuda da hiç erinmeyiz.
İnsan dinlenmeye gittiği mekânda neden sürekli masalar arasında hem zamanını hem de bedeninin heba eder ki? İnsanın garson bile belki bizim kadar masaları gezmiyordur. Bazen sipariş verdiğimizi unuturuz ve yine bir başka masaya geçeriz. Garson bizi bulmakta zorlanır ve artık bağırarak seslenmek zorunda kalır, “İki çay, bir kahve ve bir oraleti kim istedi?” der.
Garsona da görev yüklemeyi severiz. Cam kenarını istiyorsak, “Şu cam kenarını görüyor musun gözüm, orası boşalınca bize haber ver” deriz. Garibim onca işinin arasında o masanın boşalmasını dört gözle bekler.
En popüler hareketimizde şudur; kalabalık isek garsonu çağırırız ve birkaç masayı birleştirmesini isteriz. Ve sonra da etrafına tüneriz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

HEP BERABER SÖYLÜYORUZ!19 Mart 2024 Saat: 14:54
NE OLUR SUSMA!16 Şubat 2024 Saat: 11:11
AMAN YAZAR DEĞMESİN4 Ocak 2024 Saat: 14:31
DİL EROZYONU29 Eylül 2023 Saat: 14:03
ŞANSA BAK!23 Ağustos 2023 Saat: 17:52
Tüm Yazıları
Yukarı ↑