Ana Manşet Reklam
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Bayram tadında bayramlara

19 Temmuz 2021 Saat: 13:32

Pandemi, yasaklar, vakalardaki artış derken, görünen o ki son iki yıldır pek keyifle yaşayamadığımız Kurban Bayramı'nı bu sene susamışçasına kutlayacağız. Şimdiden bütün okuyucularımın bayramını tebrik ediyorum.
Bayramlar özlemektir, kavuşmaktır, bütünleşmektir, sevinçtir. Bize çocukluğumuzda öğretilen bir şey vardı; ''Bayramlar küskünlüklerin son bulduğu çok özel günlerdir '' denilirdi. Umarım bu bayramda bu his geçerli olsun.
Koronavirüs nedeniyle sevdiklerinizden uzak kaldığımız geçtiğimiz bayramların acısını çıkarmanızı temenni edeceğim etmesine de , yine de tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Bayramın bayram tadında geçmesinin yolu; Önce aşı, sonra TMM. (Temizlik, maske, mesafe). Kısa bir süre önce normal hayata geçmiş olmamız, yasakların kalkması virüs belasının bittiği anlamına gelmiyor. O nedenle bu bayram daha çok dikkatli ve tedbirli olmakta yarar var. Kitlelerin çok daha yakınlaşacağı, bayram ziyaretlerinin artacağı bayram süresince sağlığımızı düşünmeye devam etmeliyiz.
Kurban Bayramı bence sadece dini vecibemizi yerine getirdiğimiz bir gün değil, dayanışma ve paylaşım günleridir de. Şayet bayramın gereğini vicdani olarak da yerine getirirsek işte o zaman bayram bayram olur, kestiğimiz kurbanlarda niyetine kavuşur.
Kurban kesemeyen konu komşularımızı unutmamalıyız. Hasta yakınlarımıza şifa dilemeli, kabir ziyaretlerini eksik etmemeliyiz. Fakir-fukara, garip-guraba gözardı edilmemelidir. Ve bir elin verdiğini diğer el görmemelidir. Yapacağımız her hayır edası şova dönüşmemeli, ihtiyaç sahipleri ifşa edilmeden hayır ve destek görevimiz yapılmalıdır.
Bir şey daha ; meteoroloji yetkilileri bayram boyunca hava sıcaklığının üst sekmende olacağını söylüyorlar. Bu noktada sessiz dostlarımızı düşünmemiz gerekiyor. Sokakta, caddede, dağda, ovada onları unutmamalı, ihmal etmemeliyiz. Mutlaka su kapları koymalı, kurban sakatatlarıyla doyurmalıyız.
Temennim ve dileğim şu: Bir daha ki bayramları daha özgür, çok daha sağlıklı ve risksiz günlerde kutlamak.
Her bir gününüz bayram tadında olsun, iyi bayramlar diliyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑