parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Bir garip ‘ Irk’ meselesi

9 Haziran 2020 Saat: 17:34

Kimse Irkçı olarak doğmaz , çocuklar ırk , din bilmez , insan ayrımı yapmaz. Çocuklar , ''Bu çocuğun gözü çekik, bu çocuğun rengi beyaz, biraz bunu değersiz hissettirelim, aşağılayalım'' diye düşünmez, öyle yetişir, öyle öğretilir, öyle büyür.


İnsan genlerinde önemli bir yara olan Irkçılık ülkeden ülkeye , hatta insandan insana değişiyor. Ülkemizde yok ama , dünyada ırkçılıkta Koronavirüs gibi yayılıyor.
Ümit ediyorum ki ; Koronavirüs için bulunmaya çalışılan aşı benzeri bir aşı da, Irkçılık için keşf edilseydi. Şu son zamanlarda özellikle, Koronavirüs'ün başladığı ilk zamanlar ülkelerine gidemeyen Çinlilere yapılan hakaret, şiddet, küfür gibi iğrenç davranışlar karşısında neye uğradığını şaşıran Çinliler ‘ Biz virüs değiliz’ diyerek tepki koymuştu. Avrupa’nın genelinde mekanlarda ‘ Çinliler Giremez’ yazıyor. Irkçılık insanın kendine özgü hastalığıdır.


ABD’li siyahi George Flayd polis şiddeti sonucu hayatını kaybetti.
Defalarca ''Nefes alamıyorum'' derken bile insanlıktan nasibini alamamış,  ırkçı polis dizleriyle ensesine bastırmaya devam etmişti ve sonrasında kaldırıldığı hastanede öldü. Video görüntülerini insanlığımızdan utanarak izlerken, adeta şoka girdim. Bir insan sırf renginin farklılığından dolayı başka bir insanın canına nasıl böyle kastedebilirdi? O polise insan demek bile kelimeye hakarettir. Yasaların kendisine verdiği yetki ve gücü , fiziki güce dönüştürerek başka insanlar üzerinde sınamak, insanlık suçudur.


Vatandaşların sosyal medyada paylaşması üzerine sadece ABD'de değil , bütün medeni ülkelerde ''insanlık onurunu'' savunan  herkes  ayağa kalktı. Halen daha protestoların devam etmesine karşın, ne yazık ki, ikinci George Flayd olayı yaşandı. Yine ABD'de bir siyahi genç yolda yürürken, gergin olduğunu düşündüğü için polis tarafından defalarca elektroşok tabancası ile ateşleniyordu.
İzlediğimiz görüntülere hayıflanmamak elde değil. '' İnsan nasıl böyle vahşileşebilir, neden bu ve benzeri olaylar hep sözde özgürlükler ülkesinde meydana geliyor? Bunların hepsi insana NEDEN? dedirtiyor. 

Neden bu kadar kötü kalpleriniz?


Dil, din, ırk farklı olabilir, bu ırkçılığı gerektirmez . Karşınızdaki insanı belki sevmeyi de gerektirmez ama bir nefret halinde olmak çok korkunç. Maalesef ırkçılık had safhada, bir an önce kalplerini kin bürümüş insanların kalplerinin iyileşmesini umut ediyorum .
Dört ayaklı hayvana bile işkencenin  TCK'da karşılığı bulunan  ülkemiz,  Amerika gibi ırkçılığın çok görüldüğü ülkelere örnek olur. Kahrolsun ırkçılık ve o zihniyeti barındıranlar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑