parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Çayırovalılara gelen müjde

10 Aralık 2020 Saat: 16:07

Geçtiğimiz günler Ankara'da ilçesinin ihtiyaçları  için bir takım temaslarda  bulunan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'nin müjdeli haberle dönmesi, yöre halkı için çok sevindirici bir haber olduğu  kadar, Çiftçi'nin seçim vaadleri arasında  yer  alan bir maddenin de  hallolduğu anlamına gelir.

Çayırova'da geçtiğimiz ay çok ciddi bir kamuaoyu araştırması yapmış, sonuçları Gölge Dergi'mizde  ve Gölge  gazetemizde yayınlamıştık. Eray Sarıçam'la üç gün boyunca ilçenin sokaklarını karış karış gezerek, sokağın nabzını tutmuştuk. İşte Başkan Çiftçi'nin Ankara dönüşü verdiği müjde, bizimde sokakta çıkça karşılaştığımız bir konuydu.

O araştırmamızda vatandaşlara üç soru yönetlmiştik.

Tekrarlarsak;

 1- Başkan Çiftçi'yi başarılı buluyor musunuz ?

 2- Belediyeden beklentileriniz nelerdir ?

 3- İlçenizin en temel üç sorunu nedir?

Bu  sorulara sokakta cevap aradığımız çalışmamız içinde , çok çarpıcı sonuçlar yakalamıştık. Daha önce yayınladığımız gibi , Başkan Çiftç'yi başarılı bulanların oranı %75 gibi yüksek bir rakamdaydı. Pandemiden dolayı aksaklıkların olduğunu düşünenlerde çoğunluktaydı.

Bir de sorunları, beklentileri sormuştuk. En önemli sorun ve beklenti iki konuydu. Herkes söz birliği  etmişcesine ''Devlet hastanesi ve kent meydanı'' diyordu.

Evet, yaptığımız sokak röportajında Çayırovalıların Başkan Çiftçi'den beklentileri bir an önce ilçeye devlet hastanesi kazandırılıması ve kent meydanı yapılmasıydı. Devlet hastenesi Çayırova için, Çayırovalılar için çok önemliydi. İşte büyük önem arz eden bu iki sorunun en önemlisini Çiftçi'nin çözmeye başladığını öğrendik. Ankara'dan müjdesi buydu başkanın. Hatta planların bile hazır olduğunu  öğrenmiş olduk. Geriye kalıyor kent meydanı.

Bir siyasetçi için, hele de bir belediye başkanı için en önemli güç , halkına verdiği sözleri yerine getirebilmektir. Güç o zaman kazanılıyor.  Çayırova Belediye  Başkanı Bünyamin Çiftçi'nin devlet hastanesi  sözünü yerine getirmiş olması , ilçede ona büyük bir güç ve  yeni bir seçmen kitlesi kazandıracaktır. Şüphe yok ki ,karnesine olumlu notlar düşülecektir.

Önemli olan siyasetçinin halkına karşı sorumlu davranması ve verdiği sözlerde , vaadlerde durabilmesidir. İşte o zaman o başkan , gönüllerde kalıcı taht kurabilir. Bünyamin Çiftçi şimdilik bunu başarmıştır. Çayırovalılara hayırlı olsun.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑