parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Daha kaç kişi ölecek?

16 Ekim 2019 Saat: 15:35

Sizinde benim kadar dikkatinizi çekiyordur şu trafik keşmekeşliği. Hatta sorumsuzluğu değil mi? Günlük hayatımızın onca stresli koşturmasına bir de trafik sorunları eklenince, hayat bazen çekilmez oluyor. Temelinde ise insan yatıyor. Herşeyin, her sorunun, her başarının , her mutluluk veya üzüntünün temelinde yattığı gibi.

Hayat ne garip .. Bir yandan bize hayatın gerçek değerlerini öğretip mutlu eden, değer verenlere düşmanca davranır kin kusarız, diğer yanda sosyal medyada iki kelime gülücüğe mest oluruz. Hayat bu kadar acımasız ve sahte değil mi? İnsanlar güvenilmez olmuş, kadir kıymetten uzaklaşmış, nankörlük had safhaya çıkmış.

Tıpkı trafik gibi. Trafiği de yobazlaştıran, kuralları altüst eden yine bizler değil miyiz? Bir düşünün, ekranlara bakın yaşamın tüm kurallarını yerle bir etmiyor mu trafik?
Şahit olduğumuz durumlar olsun, tv ekranlarında gördüklerimiz olsun trafikte istenmeyen görüntülere maruz kalabiliyoruz maalesef. Sadece düğün, asker eğlenceleri değil, kendince aksiyon yaşayıp dikkat çekmeye çalışan (drift yapan) magandalar da var. Trafiği engelledikleri yetmiyormuş gibi insanların canlarını da riske atıyorlar. Polislerin müdahaleleriyle ve artan cezalarla biraz da olsun durulduklarında bizde daha rahat trafiğe çıkıyoruz. Eminim ki sizin de büyük rahatsızlıklarınızdan biri de , asker uğurlama ve düğün konvoylarındaki silah sesleridir. Havaya , sağa sola atılan kör kurşunlar. Böyle eğlence olmaz olsun . Daha kaç insan bu kurşunlara maruz kalıp ölecek?


Bir de yeşil ışık yanar yanmaz kornaya basanlar var tabi. Hatta daha sarı ışıkta basmaya başlayanlar. Özellikle Harem minibüs ve halk otobüsü şoförleri. Nedir aceleniz?
Zaten gereğinden fazla yolcu alıyorsun arabana kardeşim, bari acele etmeden normal bir şekilde gitsen de yolcularda sağlıklı bir şekilde ilerlemiş olurlar. Bu sorunu ne şekilde çözebiliriz bilmiyorum. Ancak bunun yolunun insan olmaktan geçtiğini biliyorum.


Umarım trafikte daha sakin ve anlayışlı oluruz. Böylelikle tartışma,kavga hatta ölümlerde bitmiş olur.

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 1 yorum yapılmıştır
Nevin Koçbahar 16.10.2019 20:54
Tebrik ediyorum. İlk yazıda güzel bir konuya değinmişsiniz. Umarım ilgililerin dikkatini çeker ve gerekli duyarlılık gösterilir.Hergün Darıcadan Gebzeye gelirken halk otobüslerinin aynı agresiflikleriyle yol gidiyoruz. çok sinir bozucu bir durum.
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑