parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Eylül mü dediniz?

11 Eylül 2021 Saat: 21:45

Baharın sonuna girdik. Sonbahar'a. ..

Eylül'de sadece yapraklar mı dökülür sanki. Şarkılara , türkülere konu olan heybetli Eylül. Kimi Eylül'de gidiyor, kimi Eylül'de bitiyor. Belki de mevsimlerin en güzeli , bir o kadar da en duygusalıdır Eylül.
Kış'ın habercisi sonbahar kimine bahar çiçeklerini hatıra bırakıyor, kimini duygu denizinin dalgalarıyla buluşturuyor.
Eylül, dallarında yaprakları dökmüyor ki sadece.. Yürekleri , umutları da döküyor. Soğuk olan yoksul odalarını buza çeviriyor, sofraları susuz bırakıyor. Siz bakmayın şairin ''Eylül'de gel'' dediğine. O, çaresizliğin, umutsuzluğun şarkısı.
Ama yine de Eylül'ün de bir güzelliği var.
Fırtınalar koparıyor her bedende, gidenle gidilmeyen bu dünyada gözyaşlarına eşlik ediyor Eylül'ün soğukluğu. Eylül bir başka aslında. Yalnızlığa çare, beklentilere anahtar, umutlara köprü, itilmişliğe kapı, dostluğa siper, arkadaşlığa yoldaştır Eylül. O nedenle bende severim Eylül'ü.
Sararan, kırılan, düşen yapraklar Eylül'ün habercisi olsa da, dileğim o ki , insanların kalbinde Eylül fırtınaları açmasın. Yapraklar mevsimin gereği düşüyor, sonra yeşeriyor dalında. Ya kırılan kalpler, ya hayatın getirdiği zorluklar, ya umutuzluklar? Bunlar ne olacak peki. Kırılan kalbin tamiri zaman alıyor, yıkılan umutlar belki yeni rüyalarla filizleniyor, ya Eylül'ün soğukluğu, o nasıl olacak..?
Hergün zam üstüne zam gören bırakın doğalgazı , halen odun sobasıyla ısınmaya çalışan insanlarımız var. Okulların açılmasıyla her öğrencinin sevindiğini sanıyorsanız da yanılıyorsunuz, ayağına papuç bulamayan bebelerimiz var, her sabah bir iş umuduyla evinden çıkıp akşam ekmek parası ile dönemeyen babalar var. Ve halen bu ülkede gaddarlığı, sadizmi, şiddeti şiar edinmiş yobaz bir cüruh var. Babasına doyamadan gözyaşlarıyla vedalaşan evlatlar var.
Eylül mü dediniz?
O bende bir umut olmaya devam edecek. Dökülsede yapraklar basmadan üzerine yolumuza devam edeceğiz. Çünkü, umutların tükendiği yerde hayat bitiyor. Umudunuz bitmesin, daim olsun. Eylül'ün güzellikleri sizi bulsun. Bolca sağlıklı günler diliyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 5 yorum yapılmıştır
Yılmaz Beyza 12.09.2021 20:08
gül hanım öncelikle başınız sağ olsun, babanızın vefatını haberlerde okudum. yazınızda eylülün güzelliğinden ve acısından bahsederek duygularımıza dokunmuşsunuz. özellikle şu cümleyle çok doğru anlatmışsınız eylülü: Fırtınalar koparıyor her bedende, gidenle gidilmeyen bu dünyada gözyaşlarına eşlik ediyor Eylülün soğukluğu. Eylül bir başka aslında. Yalnızlığa çare, beklentilere anahtar, umutlara köprü, itilmişliğe kapı, dostluğa siper, arkadaşlığa yoldaştır Eylül. Sizi sürekli okuyan yazılarınızı beğen bir okuyucunuz olarak, Bulgaristan Kırcaliden Gebzeye selamlarımı gönderiyorum. Yüreğinize sağlık, kaleminiz kırılmasın.
cemil türkoğlu 11.09.2021 22:08
e peki şair denen eylülde gel demiş. ? mart nisan olmaz mıydı?
Gül Soydan 11.09.2021 22:05
Sevgili adaşım duyguna sağlık, kalemine sağlık. sürekli okuyorım takip ediyorum sizi. bu yazı beni anlatmış, sararan yaprakların içinde acılarımı buldum, sağolunuz
kemal çavuş 11.09.2021 22:03
eylül benim için kederdir acıdır . liseli yılarımdan beri yaprakların düşüşünü izlerim. yapraklarla beraber bende düşerim, lise aşkı böyle bir şey işte gül hanım. elinize sağlık, duygulandım
zuhal bendioğlu 11.09.2021 21:57
Duygusal bir yazı ve içten yazılmı. Kaleminize sağlık Gül hanım
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑