Ana Manşet Reklam
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Güneşiniz bol olsun

27 Haziran 2020 Saat: 19:01

Geçen yazdığım bir yazımda tatilde olduğumu , kendime kafa izni verdiğimi söylemiştim. Okurlarımı, gazetemi, Gölge Medya'yı da özlediğimi belirtmiştim. İşte tatilimin son haftasında , sizlerle yine buluştuk satırlarımda.
 Bir yılın verdiği yorgunluk, nefes almadan yazmak, hergün stresli meşguliyet, olayları kovalamak yordu elbette. Bir yandan Gölge Gazetesi'nin internet portalını her saniye düzenlemek, diğer yandan bölgemizin en kaliteli dergisi Gölge Dergi'yi her ay en iyi şekliyle hazırlamak kolay değil. Bunları bir yıl boyunca yaşamak inanın ister istemez yoruyordu. Mesleğimi her ne kadar çok sevsem de, yazmadan duramasam da, yine de beyin ve beden istirahat istiyordu. Beyin bu kez devreye girdi. '' Dinlen '' dedi.  
O nedenle on gündür uzağım Gölge Medya'dan.  Gölge Dergi'mizi yayına hazır hale getirince, sayına Sarıçam'a ''bana müsade '' dedim. Dün dergimizin dağıtıma hazır halde olduğunu , baskıdan çıktığını öğrenince öyle bir keyiflendim ki sormayın. Tatilimin tadı asıl şimdi çıkacak.
Koronalı günlerin etkisi eski tatillerin tadını vermese de adı tatil işte. Benim için tatil demek işten uzaklaşmak anlamına gelmiyor. Kumsalda yürümek, denizin dalgalarıyla buluşmak , yakamozu izlemek , deniz fenerine karşı çay yumumlamak iyi geldi. Gebze'den biraz uzakta, yeşil ile mavinin buluştuğu bir yerdeyim. Cennet değil bulunduğum yer, ama cennetten bir parça sanki. En azından sabah kalkıp işe gitmeyeceğimi bilerek uyumak benim için tatil işte. Sandaletle yürümek , soğuk meşrubatı gün batımına karşı yudumlamak sahilde, tatilimin en keyifli anları. Döndüğümde yazmaya çalışacağım tatil notlarımı.
Ancak şunu hemen söyleyeyim ; Koronadan dolayı sınırlı bir tatil özgürlüğü var sahilde. Sosyal mesafe önemli. Yeni normal yaşamda bütün kuralları uygulayarak tatilin tadını çıkarmaya özen gösteriyor tatilciler.  Burada yüzünde maske ile denize giren de var, denize sadece ayağını daldırıp çıkaran da. Kumsalda öylesine uzanan da var, güneş şemsiyesinin altından kalkmayan da.
Adının tatil olması bile psikolojik olarak iyi geliyor. Ruhumuzu dinlendiriyor, enerji depoluyoruz.
Umarım sizlerde şu yakıcı sıcaklardan bir nebze nefes almak için kendinizi bir sahil kenarına atarsınız. Ancak kurallara uymak ve sosyal mesafeye dikkat etmek şartıyla .
Önümüzdeki hafta kısmetse işimin başında olacağım. Gölge Dergi'mizin yeni sayısının sayfalarını karıştıracağım. Temmuz sayımızda ise tatil notlarımı ve birbirinden güzel doğa fotoğraflarını röportaj olarak sunacağım size.
 İyi bakın kendinize. Güneşiniz ve sağlığınız bol olsun.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑