Ana Manşet Reklam
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

Hüzünlü Bir Bayramda..!

22 Mayıs 2020 Saat: 14:48

Şeker tadında şeker gibi olmasını çok istediğim bir bayramın arifesinde  , ne yazık ki düşlerimizin, hayallerimizin, beklentilerimizin çok ötesinde bir bayramı kutlayacağız. Buruk, hüzünlü, duygusal ve kısıtlı bir bayram.
Sanıyorum ilk defa böylesi bir Ramazan Bayramı geçirmiş olacağız. Hani derler ya, ''Nerede o eski bayramlar''.. Şimdi o eski bayramların tadını , coşkusunu , sevincini pencerelerimizden yol boyu seyrederek yaşamış olacağız. Tek dileğim Allah bir daha benzer bayramlar nasip etmesin.
Çocuklar cici bicilerini giyip kapı kapı dolaşarak şeker toplayamayacak.
Bizler ''zil çaldı , komşu geldi'' heyecanında olamayacak.
Büyüklerimiz cami çıkışı birbirleriyle bayramlaşamayacak.
Mapus damlarındakiler aileleriyle buluşamayacak.
Hastalarımız sevdikleriyle kucaklaşamayacak.
Sevdiklerimizle, dostlarımızla, arkadaşlarımızla , hatta aile fertlerimizle bile belki görüşemeyeceğiz. Analarımız, babalarımız, ninelerimiz buram buram hasretle sarılıp saçlarımızı koklayarak bayramımızı kutlayamayacak.
Mesela sahil kenarına tur atmaya gidemeyeceğiz, sinema salonlarını cafeleri dolduramayacağız, arkadaşımızla çarşı pazar yapamayacağız , halamıza, teyzemize uzaktan el sallayacağız. Bu bayramın bize yazılan nasibi de böyleymiş.
Dün gece evimin terasından mahallemin karanlık çökmüş sokaklarını izliyordum. Terasımdan denizi göremiyorum ama martıların kanatlarını özgürlüğe çırpmasını görebiliyordum. Ay ışığı yoktu, dolunay da yoktu, ama kalbimdeki insan sevgisi bayramın duygusal yanlızlığıyla buluşurken pek çok karar aldım. Sizleri bilmem ama ben, iletişim özgürlüğümü kullanacağım. Rehberimde ne kadar akrabam, arkadaşım varsa tek tek arayıp seslerini duyacağım, bayramlarını kutlayacağım.
Sosyal medya belki de bugünlerde çok daha fazla gereksinim olacak. Görüntülü aramaya özen göstereceğim. 
Öyle ya bayramlar barışma anıdır. Özellikle Koronalı günlerimizde, bu kısıtlı bayram kırkınlığa, küs kalmaya, nefrete, kin beslemeye değer mi? Hepimiz hatasıyla günahıyla , yanlışıyla sevabıyla insan değilmiyiz? Bayramlar af etme , barışma günü değil midir?
Evet, hüzünlü bir şeker bayramı yaşayacağız. Fakat inanıyorum ki, evde kaldığımız her bir gün , çok daha güzel bayramları yaşamamıza vesile olacak. Gelecek bayramlar bizimdir. Her ne kadar buruk bir bayram içinde olsakta, siz evinizde bayramı şeker tadında yaşayın olur mu?
Bayramınızı içtenlikle kutluyorum. Sağlıklı günler hepimizin olsun.
İyi bayramlar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑