parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

İnsan Olmak..!

11 Kasım 2019 Saat: 17:16

Dünyada ki en masum varlıklar değil midir hayvanlar? Sana zarar vermez, kötü düşünmez, arkandan konuşmaz, seni yarı yolda bırakmaz. Acıkır susar ama söyleyemez, kendini ifade edemez, derdini anlatamaz onların tek istediği şevkat, sevilmek.


Köpeğin bize verdiği sadıklığı, dostluğu, kedinin bize gösterdiği sevgiyi, kuşların içimizi rahatlatan sesini, arının bal yapıp bize verdiği o lezzeti insanlar verebiliyor mu? Peki hayvanlara karşı neden bu eziyet-işkence? Neden öldürülüyorlar? Bu zararsız varlıklara işkence edenler için düşündüğüm tek şey; akli dengesi yerinde olmaması gerektiğini düşünmek. Bilinci yerinde olanın yapması imkansız gibi düşünsekte öyle olmuyor , etrafımızda vicdanını aldırmış o kadar çok mahlukat var ki.


Ne acı ki içinde üniversite öğrencisi bile var bir de marifetmiş gibi sosyal medyaya atıyor utanmadan. Köpeğinin gözüne-kafasına deodoarant sıkıp onu rahatsız ediyor. Bunu sosyal medyada paylaşıp neden bu kadar gerizekalılar diye de ekliyor. Evet biz sevmeye kıyamazken insanlar bu kadar acımasız.
Geçtiğimiz eylül ayında körfez de yaşlı bir adam yerde yatan köpeğe taş atıyor ve onu engellemek isteyen iki genç’e de tokat atıyor. Savunması ise tavuklarımı rahatsız ediyor oldu. Kendi tavuklarını başka bir hayvana zarar vererek mi koruyacaksın? Yazık ..


3-4 gün öncede Gebze de bir kişi tartıştığı gençlerin yanında bulunan altı aylık köpeği bıçaklayarak öldürüyor. Savunmasız hayvanları hedef alanlar insan değildir. İnsanlık dışıdır. Bunlar sadece verdiğim birkaç örnek niceleri var maalesef. Ne yazık ki insan olmayı bile beceremiyorlar. Çevrenizde ki insanları tanımak istiyorsanız onların hayvanlara nasıl davrandığına bakın o şekilde tanırsınız. Hayvanları sevmeyen kimseyi sevemez.

Bazen saldırgan olabiliyorlar aç susuz kalıyorlar çünkü. Onlara taş atıp uzaklaştırmak yerine zabıtaları arayıp sorunu söyleyebilmek daha insalcıl değil mi?
Hayvanlara sahip çıkıp ufakta olsa barınacakları bir kulübe yapılsa hayvan ölümlerinin önüne geçebiliriz. Kapımızın önüne bir tas su-süt koymak yemek vermek her şeyden önce insanlık görevimizdir. Öncelikle insan olmamız gerektiğini , onların da bir canı olduğunu unutmayalım.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑