parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

İyilik Kervanı

4 Ekim 2020 Saat: 00:57

Siz hiç şartsız-şurtsuz, beklentisiz, karşılıksız, menfaatsiz, çıkarsız el uzatan gördünüz mü ?. Siz hiç, alan el ile veren eli Allah rızası için buluşturan bir insan tanıdınız mı?
Ben tanıdım, ben gördüm ve ben ; o'nun- onların hikayesini, onların başarısını dinlerken bazen imrendim, bazen gözlerim yaşardı, çoğu kez içten içe duygu seline kapıldım. Hele de Pandeminin zor şartlarında, Afrika'nın pek çok Müslüman ülkesinde, Dünya'nın her hangi bir coğrafyasında insanlar açken, insanlara mermiler değerken, çocuklar susuzluktan ölürken, bacaklarında bir ''don'' bile yokken, patika yollarda mektep yolu ararken, onlar Gebze'nin Beylikbağı mahallesinden değil sadece Gebze'ye , Dünya'nın taa öteki köşesine yardım eli uzatan hayır severler. ..
Petrol varilleri arasında Dolar'larla cepleri dolan kodamanların, silah üretip insanların başından aşağı bombalar boşaltan, yatlarda-katlarda alemin kralını yapan, aç olan bebelerin varlığından bi haber burjuvalar tanımaz ama onları.
Ben tanırım, ben tanıdım... Tanıdığım o gün, hayatımın en güzel insanlarını tanımış oldum.
Ne güzel bir hizmettir değil mi, sadece 'Allah rızası için yapılan'' iyilikler...?
İşte onlarınki de böyle.
Dokuz yıl önce bir gecekondunun bodrumunda başlayan hikayeyi Gölge Dergi'mizde okuyanlar ne demek istediğimi anlayacaklardır.
İyilik Kervanı'ndan bahsediyorum. Gebze bölgesinde hemen herkesin tanıdığı Asiye Gül Hanım'ın tam dokuz yıl önce evinin bodrumunda başlattığı iyilik haraketi, bugün dev bir iyilik kervanına dönüşmüş durumda. Aynı mahallede olmamız, adaş durumumuz, hemcins oluşumuz nedeniyle de özellikle mercek altına aldım İyilik Kervanı'nı.
Günümüzde İyilik Kervanı gibi kaç tane gönüllü elçiler tanıyorsunuz? Belki de hiç. Asiye Hanım ve yarenleri ellerini öylesine taşın altına koymuşlar ki, her hangi bir yetim ve öksüz gece aç yatarsa onlar uyuyamıyor sabaha kadar. Hangi evin ocağında tencere kaynamıyorsa, hangi hanenin bacası tütmüyorsa, onların yürekleri dağlanıyor. Kendilerini iyiliğe , sevaba, Allah rızası yoluna adamış İyilik Kervanı'nı tanıdıkça, çalışmalarını öğrendikçe en az onlar kadar mutlu olduğumu söylemeliyim.
Gölge Dergi'mize yapacağımız ve yayınladığımzı röportaj için geçtiğimiz günler Beylikbağı Ankara Caddesi üzerinde bulunan ofislerindeydik. Uzun uzun dinlemiş, sayfalarımızda geniş yer vermiştik İyilik Kervanı'na. Bugün de Gölge Medya'mızda misafir ettik İyilik Kervanı'nı.
İyilik Kervanı, katıksız ve karşılıksız bir iyilik oluşumu. Herkesin bu kervana destek vermeye, hatta bu kervana katılmaya mecburiyeti var. Bu bir insanlık görevidir. Durumu iyi olan, gelir sıkıntısı olmayan herkes bu kervana katkı sunmalıdır. İyilik Kervanı artık yola ilk çıktığı kömürlükte değil , bugün her kalptedir.
İyiliğe susamış yetim ve öksüzler kadar, iyiliğe meyilli hayırseverlerin bu kervana ihtiyacı var. İyilik Kervanı'nı çıktığı yolda sahiplenmek, desteklemek, katkı sunmak her vatandaşın görevi olmalıdır.
El ele verirsek iyilikler artarsa, yetimlerin , öksüzlerin yüzü o zaman gülecektir.
 Vakit , İyilik Kervanı'na güç verme vakti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑