parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

''MMT''

10 Ağustos 2020 Saat: 13:52

Farkında mısınız , Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca her akşam günlük pandemi verilerini açıklarken neredeyse kendini paralıyor.

Özellikle  son günlerde  verilerin yeniden artışa geçmiş olması , Bakan Koca'nın  feryadında ne denli haklı olduğunu göstermiyor mu ?  Koca,  tüm nezaketi ve dürüstlüğüyle '' Sosyal mesafe, maske , temizlik '' derken  ve bu ısrarını sürdürürken  bizler ne yapıyoruz ?  Hiç.

Bizler ne zaman duyarlı olacağız ?

Veriler ortada, ciddi ciddi artış var.

Kurban Bayramı arefesinde başlayan kitlesel yoğunluk, devamında mesire alanları ile plaj ve havuzları dolduran kitleler, virüs belasının durmasına değil , tetiklenmesine etki ediyor.  Bu işin şakası yok . Duyarlı olmak, sorumluluk hissetmek ve MMT (maske, mesafe, temizlik )  ilkesini kesinlikle  sürdürmemiz gerekiyor. Başka yolu yok.

Evet, havalar çok sıcak , bunaltıyor, yakıyor, eritiyor. Ama bu demek değildir ki  kendimizi hemen denizin serin sularına atalım. ( özelliklede kalabalık yerlere)  Doğru birdir, yanlış çoktur. Bizler doğrudan yana olmalıyız. Başka türlü bu salgın belasından kolay kolay kurtuluş olmayacak.

Geçen  hafta sonunda Ağva-Şile- Kurfalı ve Kerpe arasında mekik dokuduk. Mesleğimiz gereği sahil şeritlerinde tur atıp gözlemler yaptık, notlar aldık. Bizim Gebze bölgesinden vatandaşlarımızın uğrak dinlence yerleridir buralar.

Öncelikle şunun altını çizmek istiyorum ; sahil şeritleri düne göre sanki inadına daha doluydu. İğne atsanız yere düşmeyecek kalabalık, omuz omuza temasların olduğu  hiç kimsenin mesafeyi  önemsemediği kalabalıklar vardı. Bunu fırsat bilen plaj işletmecilerin faiş fiyatlı giriş ücretleri ise ayrı bir rezaletti. Halk plajlarının giriş ücretleri 60 liradan , sıradan basit bir loca ücreti  350 liradan başlıyordu.  Pandemiye rağmen fırsatçılık almış başını gidiyordu. Tuvalet ve soyunma alanlarının belediyeye ait olduğunu öğrendim. Plajların tuvalet ve soyunma kabinleri pislik içindeydi. Bu zamanda ekstra temizlik beklerken büyük bir hayal kırıklığıyla karşılaştım. Duş alanları kum içinde ve içeride ağır kokular mevcuttu. Buna rağmen yine de her plaj mahşer yeri gibiydi. Denizi temiz ama çok dalgalı olduğu için yüzme bilenlerin bile dikkat etmesi gerekir. Karadeniz'in hırçın sahilleri can almaya da devam ediyordu. Boğulma vakaları çoğaldığı için Şile tarafındaki bütün plajlara giriş yasaklandı çok isabetli bir karar olmuş.

Duyarlı olmamız ve bu virüsten kurtulmamız için hep beraber kurallara uymamız gerekir.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑