parkinnn
Gül AKDEMİR
Gül AKDEMİR

O gece ne oldu?

14 Temmuz 2021 Saat: 12:37

Hain darbe girişiminin 5. yılında bu soruya cevap vermek için, o geceyi hatırlamak gerekir. Gerçi vatanına, milletine, devletine bağlı her bir bireyin unutamayacağı bir tarihtir 15 Temmuz.
15 Temmuz akşamı kalleşlerin başkaldırısı ; vatandaşın o kalkan başı koparmasıyla sonuçlandı.
Aslında o gece çok şey oldu ama hiç bir şey de olmadı...
Olanlar şunlardı; Bu ülkenin ekmeğini yiyen, devletin her türlü olanaklarından yararlanarak sinsice palazlanan nankör ve hainler, kendi yurttaşlarına silah doğrultma gafletinde bulundular. Ve o gece vatanseverlerle vatan hainlerinin karşıkarşıya geldiği bir gece oldu. Bayrağımızın, ülkemizin bekası, devletimizin bölünmez bütünlüğü ve demokrasi için can verdik, şehit düştük , gazi olduk. 215 kahraman vatandaşımız bu uğurda şehit oldu, 2196 vatan evladı ise gazi.
O gece çok şey oldu. Ulusumuz dünyaya birlik , beraberlik, kardeşlik mesajları verdi. ''Can veririz ama toprak vermeyiz, demokrasiden taviz vermeyiz'' dedik. Koca koca tankların önüne yatan, helikopteri süpürge ile, terlikle kovalayan cesaaretimizi bir kez daha dünyaya gösterdik. Pusuda yatmış ne kadar vatan haini varsa derbest edilerek göz altın alındı.
Büyük ihanet karşısında vatandaşlarımızın dirlik ve birliği tarihe altın harflerle yazıldı. Vatanı koruması için silah verdiklerimiz, güvendiklerimiz, canımızı, malımız emanet ettiklerimiz o hain gecede o silahları bizim üzerimize çevirdi. O gece helikopterlerden, savaş uçaklarından milletimizin üzerine hainler ölüm yağdırdı… O gece gözünü kan bürümüş kalleşler , kol kola görev yaptıkları silah arkadaşlarını sırtından vurdu.
O gece Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın çağrısıyla milletçe bir olduk, birlik olduk, tek yürek olduk. Toplumun her kesiminden milyonlarca vatan evladı meydanlarda toplandık.
O gece kurşunlara siper olduk, tanklara meydan okuduk, savaş uçaklarına kafa tuttuk, 0 gece daha sabah olmadan, gün ışımadan milletçe tarihin en büyük destanlarından birini yazdık.
O gece hepimiz sokakta, meydanlardaydık.. O geceyi bizlere yaşatanları nefretle kınıyorum,o gece ülkesi için canını feda eden şehitleri rahmet ve şükranla yad ediyorum, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum.
O geceler bir daha olmasın.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

8 Mart ve Bizler.!8 Mart 2024 Saat: 16:49
Siyasette kadının yeri16 Şubat 2024 Saat: 14:05
Adaylara bir proje önerim var3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Cumhuriyet Kadınları27 Ekim 2023 Saat: 18:56
Doğa intikamını alıyor...16 Eylül 2023 Saat: 22:45
Tüm Yazıları
Yukarı ↑