parkinnn

Asayiş

Bonzai cenneti, Kocaeli

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı tarafından 2013 yılını kapsayan son uyuşturucu raporu sentetik uyuşturucu maddesi olan ‘Bonzai’nin ilimizi nasıl derinden etkilediğini bir k

1 Eylül 2014 Saat: 16:52
Bonzai cenneti, Kocaeli
Bonzai cenneti, Kocaeli

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı tarafından 2013 yılını kapsayan son uyuşturucu raporu sentetik uyuşturucu maddesi olan ‘Bonzai’nin ilimizi nasıl derinden etkilediğini bir kez daha ortaya çıkardı. ABD, KKTC, Almanya, İspanya, Hollanda, Portekiz, İngiltere, Gürcistan, Macaristan ve Çin üzerinden ülkemizde getirildiği belirtilen bonzai maddesinin kurutulmuş değişik bitki yapraklarına emdirilerek (ada çayı, damiana çayı) paketlendiği ve 2-3 gramlık paketlerle piyasaya sunulduğu bildirilen raporda, Türkiye´nin hedef ülke konumunda olduğuna yer verildi.

EN FAZLA OLAY İSE BİZDE
Türkiye’ye 2010 yılında itibaren girmeye başlayan bonzai, hızla tüketimi arttı. 2013´te ele geçirilen bonzai miktarına göre İstanbul 104 kilo ile birinci sırada yer alırken, 59 kilo ile Bursa, 7 kilo ile Kocaeli, 5 kilo ile Sakarya ve Tekirdağ onu takip etti. Olay sayılarına göre ise 558 olayla ilk sırayı Kocaeli alırken, 224 olayla Tekirdağ ikinci, 190 olayla Edirne üçüncü, 167 olayla İzmir dördüncü ve 99 olayla Balıkesir beşinci sırada yer aldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑