Ana Manşet Reklam

Güncel

Büyükşehir çiftçiye tohum dağıtımı yapacak

Büyükşehir, 2016 Sonbahar Üretim desteği kapsamında tohum dağıtımı gerçekleştirilecek

20 Ekim 2016 Saat: 17:32
Büyükşehir çiftçiye tohum dağıtımı yapacak
Büyükşehir çiftçiye tohum dağıtımı yapacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çiftçilere destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda 21 Ekim Cuma günü Hasan Gemici Spor Salonu’nda saat 10.30’da Tarım-Hayvancılık destekleme projesi kapsamında 2016 sonbahar dönemi yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştirilecek. Bu programda çiftçilerimize dağıtılacak olan tohumlarla destek verilecek.

 

SONBAHAR DÖNEMİ TOHUMLARI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek programda 2016 sonbahar dönemi tohumları dağıtılacak. Bu kapsamda bin 383 çiftçiye %50 hibeli olarak Arpa, Buğday, Fiğ, Tritikale, Çayır Mera, Karamba (süt otu) ve yem bezelyesi tohumu dağıtılacak. Bin 200 ton yem bitkisinin dağıtılacağı törende çiftçilere teşvik sağlanacak.

 

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK VERİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan ziraat mühendisleri, çiftçilere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor. Bu hizmetle birlikte tohum ve toprak çeşitleri ile ilgili bilgi sahibi olan çiftçiler, daha verimli bir üretim gerçekleştirebiliyor. Ayrıca ziraat mühendisleri tohum desteği alan üreticilerin ekim alanlarını kontrol ediyorlar.

 

50 BİN DÖNÜM TARIMA KAZANDIRILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2016 bahar döneminde de desteklerini sürdürdü. Bu kapsamda bin 140 çiftçiye %50 hibeli 70 ton yem bitkisi tohumu desteği sağlandı. Yapılan bu destek ile birlikte sulu ve kurum tarım alanı olarak 50 bin dönüm tarım arazisi üretime kazandırıldı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑