parkinnn

Güncel

Büyükşehir, Doğru Hamle’nin peşini bırakmıyor

Bu yıl birinci sınıfa başlayan öğrencilere 28 bin adet satranç takımı ve kitabı dağıtılacak

9 Ekim 2015 Saat: 10:43
Büyükşehir, Doğru Hamle’nin peşini bırakmıyor
Büyükşehir, Doğru Hamle’nin peşini bırakmıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılında başlattığı ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine yönelik satranç dağıtım hizmetini bu yıl da devam ettirecek. “Doğru Hamlede Buluşalım” adını taşıyan ve sürekliliği nedeniyle Türkiye’nin ödüllü projeleri arasında yer alan çalışma kapsamında, bu yıl 28 bin adet satranç takımı ve kitabı birinci sınıf öğrencilerinin olacak. Büyükşehir Belediyesi bu nedenle 13 Ekim Salı günü bir tören düzenleyecek. Atatürk Spor Salonu’ndaki tören 10.30’da başlayacak.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN DOĞRU HAMLESİ

Büyükşehir Belediyesi, 2012-2013 eğitim- öğretim döneminde aldığı bir kararla eğitime yönelik dev bir hamle gerçekleştirdi. Bu dönemde ilköğretimin birinci sınıfına başlayan çocuklara 36 bin 500 adet satranç takımı dağıtılmasına karar verildi. 2013-2014 eğitim öğretim döneminde de devam eden proje kapsamında bu defa 28 bin 500 adet satranç takımı birinci sınıflara armağan edildi. Satranç dağıtımının üçüncü yılı olan 2014-2015 eğitim döneminde ise 26 bin 555 adet satranç takımının dağıtımı yapıldı.

 

4 YILDA 119 BİN 555 ADET SATRANÇ TAKIMI

Bu yıl ilköğretimin birinci sınıfına başlayan miniklere bu defa 28 bin adet satranç takımı ve kitabı dağıtılacak. Böylece dört yıl içinde 119 bin 555 çocuk satranç sporuyla tanışmış olacak. Büyükşehir Belediyesi, Doğru Hamlede Buluşalım Projesi’ni, Türkiye Satranç Federasyonu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütüyor.

ATATÜRK SPOR SALONU’NDA TÖREN DÜZENLENECEK

Bu yılki dağıtım 13 Ekim Salı günü İzmit Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenecek. 12 ilçeden okulların katılacağı törende sembolik olarak satranç takımlarının dağıtımı yapılacak. Törenin ardından satranç takımı ve kitaplarının dağıtımına başlanacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑