Ana Manşet Reklam

Kültür

Büyükşehir Konservatuvarında genç yetenekler yetişiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı verdiği sanat ve müzik eğitimleriyle gençlerin yeteneklerini geliştiriyor

20 Ekim 2016 Saat: 17:04
Büyükşehir Konservatuvarında genç yetenekler yetişiyor
Büyükşehir Konservatuvarında genç yetenekler yetişiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Konservatuvarı verdiği kaliteli eğitim ile Kocaeli’nin tartışmasız en önemli sanat eğitim merkezlerinden biri olarak kent kültürüne katkı sunmaya devam ediyor. Farklı sanat ve müzik dallarında eğitim verilen konservatuvarda yetenekli gençler, uzman hocalar tarafından eğitilerek yetiştiriliyor. Sanat ve müzik dallarında etkin bir eğitim alarak diplomalarını alan öğrenciler Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı sınavlarını rahatlıkla kazanarak, kariyer ve eğitim hayatlarını sürdürüyor.

 

547 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR

Konservatuvarda Türk Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Tasavvuf Müziği, Batı Müziği bölümü ile Geleneksel ve Güzel Sanatlar bölümlerinin yanı sıra Bale ve Tiyatro bölümü eğitimleri veriliyor. Konservatuarın müzik bölümlerinin dersleri Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğü’nde, Güzel Sanatlar Bölümü Anıtpark içerisindeki yerinde, Geleneksel Sanatlar Bölümü dersleri Seka Kültür Evlerinde, bale bölümü eğitimleriyse SDKM’de yapılıyor. Müzik, geleneksel ve güzel sanatlar, bale ve tiyatro gibi sanatlarda 547 öğrenci eğitim alıyor. 7-55 yaş aralığında öğrenciler konservatuvarda eğitim alırken, 5-15 yaş arasındaki öğrenciler bale eğitimi alıyor. 2015-2016 eğitim döneminde tüm bölümlerden 107 öğrenci mezun oldu. Her geçen yıl özel yetenek sınavıyla alınan konservatuvara başvurular oldukça fazla sayıda oluyor.

 

HER TÜRDEN SANAT EĞİTİMİ VAR

Konservatuvar bu yıl Türk Müziği ses eğitimi, keman, ud, ney, kanun, klasik kemençe, Türk Halk Müziği ses eğitimi ve bağlama, Batı Müziği ses eğitimi, piyano, çello, keman, yan flüt, klasik gitar, elektrogitar, klarnet bölümünde eğitimlerini sürdürüyor. Güzel Sanatlar Bölümü’nde resim, seramik ve çini dersleri, Geleneksel Sanatlar Bölümü’nde ebru, hat, tezhip ve minyatür derslerini uzman hocalardan alan öğrenciler, Güzel Sanatlar ve Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanarak başarılarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nda ses ve enstrüman eğitimi alan yetenekli gençler, yeteneklerini geliştirerek başarılı bir sanatçı olma yolunda ilerliyor. Türk Tasavvuf Müziği ve geleneksel sanatlarımızdan ebru-hat gibi sanatların eğitimini alan öğrenciler bu sanatların yaşatılması, sürdürülmesi ve bu konulardaki yeteneklerini geliştirmek için iyi bir eğitim alıyor.

 

KOROLARDAN KONSERLER

Konservatuvara bağlı olarak uzun yıllardır faaliyet gösteren Türk Tasavvuf Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu ve Çocuk Korosu yıl içerisinde özel gün ve gecelerde konserler veriyor. Konservatuvar tarafından oluşturulan korolar kent sanat hayatına katkı sunmanın yanı sıra özel gün ve gecelerde performans sergiliyorlar.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑