parkinnn

Siyaset

CHP’de 27 bin üye sandık başına gidecek

CHP’de 20 Haziran’da başlayan kongre sürecinde Kocaeli’de 12 ilçede delege seçimlerinde oy kullanacak olan üyelerin listesi belli olmaya başladı. İl genelinde yaklaşık 26 bin 806 üyenin oy kullanması bekleniyor.

6 Temmuz 2015 Saat: 12:54
CHP’de 27 bin üye sandık başına gidecek
CHP’de 27 bin üye sandık başına gidecek

CHP’de 20 Haziran’da başlayan kongre takviminde genel merkez 20 Temmuz itibariyle kongrelerde oy kullanma hakkına sahip olan üyelerin listelerini göndermeye başlayacak. CHP’nin il genelinde şu anda 26 bin 806 üyesi bulunuyor. Genel merkez önümüzdeki gülerde oy kullanma hakkı olan üyelerin tam listesini il başkanlıklarına gönderecek. Genel merkezin göndereceği listelerde oy kullanma hakkı olan üyelerin sayısında büyük değişimlerin olmaması bekleniyor.

LİSTELER İL BAŞKANLIKLARINA GÖNDERİLECEK
CHP’de Ağustos ayında başlayacak olan ilçe delegeleri ve ön seçim delegelerinin seçimi için genel merkezde çalışmalar sürüyor. Genel merkez tüm illere oy kullanma hakkına sahip olan üyelerin listesini 20 Temmuz’da İl başkanlıklarına göndermeye başlayacak. Ardından ilçelerde askıya çıkartılacak olan listelere yapılacak itirazlar ve itiraz değerlendirmelerinin ardından ilçelerde delege seçimleri başlayacak.

DELEGE SAYILARI GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK
Delege seçimlerinin takviminin de Ramazan Bayramı’nın ardından belli olması bekleniyor. Genel merkez önümüzdeki günlerde il başkanlıklarına ilçelerin üye sayısına göre kaç kongre delegesi ve ön seçim delegesinin seçileceğine karar verecek. Delege seçimlerinin ardından belli olacak ilçe kongre takviminin ardından ilçelerde adaylarda netleşecek. İlçe yönetimlerinde genel merkezin yüzde 33 cinsiyet kotası ve yüzde 10 gençlik kotasının ilçe başkan adayları tarafından yönetim listelerine 
uygulanması zorunlu olacak.

DEMOKRASİ İŞLİYOR
CHP’de kongre takviminin belli olması ile birlikte tüm ilçelerde başkan adayları ortaya çıkmaya başladı. Parti içinde başlayan heyecan ile ilgili sorulara yanıt veren İl Başkanı Cihat Altınyuva, “Başkan adaylıkları ile ilgili arkadaşlarımızın talepleri ortaya çıkmaya başladı. Delege seçimlerinin ardından ortaya çıkan tablo ile adaylarda kesinleşecektir. Partimizin içindeki bu heyecan ve hareketlilik partiye ivme kazandırıyor. Aynı zamanda bu durum parti içindeki demokrasiyi de ortaya koyuyor. Biz 
durumdan memnunuz” dedi.

İLÇE İLÇE ÜYE SAYISI

Başiskele                    592
Çayırova                     1600
Darıca                        1921
Derince                       2692
Dilovası                      394
Gebze                        3885
İzmit                          8178
Kandıra                      778
Karamürsel                 814
Kartepe                      1523
Körfez                        2248
Gölcük                       2181

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑