parkinnn

Siyaset

Cumhurbaşkanlığı için Derince’de ilk oy atıldı

Cumhurbaşkanlığı seçimi için karayolu, havalimanları ve limanlardaki 42 gümrük kapısında oy verme işlemi başladı.

26 Temmuz 2014 Saat: 14:12
Cumhurbaşkanlığı için Derince’de ilk oy atıldı
Cumhurbaşkanlığı için Derince’de ilk oy atıldı
Cumhurbaşkanlığı seçiminde Derince Limanı’nda konulan üç sandıkta ilk oylamayı Hollanda’da yaşayan Engin-Nurten Sevecan ve Şeref Karaaslan-Nezahat Erdem kullandı. Derince Limanı’ndaki ilk gün yurt dışında yaşayan 15 kişi gelerek oy kullandı.

3 SANDIK KURULDU
Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle sınır kapılarında oy verme işlemine sabah 08.00’de başlandı. İlimizde oylama Derince Limanı’ndaki Gümrük Yemekhanesinde gerçekleştirilmeye başlandı. 3 vardiya halinde 3 sandığın kurulduğu oylamada ikisi devlet memuru olmak üzere 3 görevli hazır bulundu. Derince Limanı’ndaki oylama 10 Ağustos’a kadar devam edecek.

YILLAR SONRA İLK KEZ
İlimizde yıllar sonra(En son Recep tayip Erdoğan’ın ilk başbakanlık seçimlerinde kurulmuş)  ilk kez Derince limanında yapılan oylama Hollanda, İsviçre ve Almanya’da ağırlıklı yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullandı. İlk günde 15 kişi oy kullanırken Derince Limanındaki A-1 sandık başkanlığını İbrahim Korkmaz, B-1 sandık başkanlığını Ahmet Duray, C-1 sandık başkanlığını da Nurkan Sırma üslendi.

SADECE KAYITLILAR OY KULLANABİLDİ
Yeni Cumhurbaşkanlığı seçiminde yurt dışında yaşayan ve seçmen kütüğüne kayıtlı olup da seçim tarihinde Türkiye'de olan seçmenler, Türkiye'ye geliş ve gidişlerinde yurt içindeki gümrük kapılarında oy kullanabilecekler. Bu seçmenler için ilk oy kullanma saat 08.00'de başladı. Oylama 10 Ağustos Pazar günü akşamına kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı'nın yeterli oy bulunup seçilememesi halinde ise ikinci oylama 17 Ağustos 2014 Pazar günü ile 24 Ağustos 2014 Pazar günleri arasında yapılacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑