parkinnn

Güncel

DARICA DA URFALILARDAN MÜTHİŞ GECE

GÖLGE- Darıca Belediyesi 8.Geleneksel Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda ilk kez gece düzenleyen Şanlıurfalılar Derneği , mükemmel bir organizasyona imza atarken, sıra gecesi ve yemekleriyle şölenlere damga vurdu. Program öncesi kurd

22 Ağustos 2014 Saat: 16:59
DARICA DA URFALILARDAN MÜTHİŞ GECE
DARICA DA URFALILARDAN MÜTHİŞ GECE

GÖLGE- Darıca Belediyesi 8.Geleneksel Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda ilk kez gece düzenleyen Şanlıurfalılar Derneği , mükemmel bir organizasyona imza atarken, sıra gecesi ve yemekleriyle şölenlere damga vurdu.

Program öncesi kurdukları ikram sofrasında protokolün yanısıra yüzlerce insanı Urfa’nın yöresel yemekleriyle ağırlayanŞanlıurfalılar Derneği program esnasında da baklava, çiğ köfte ve Urfa fıstığıyla adeta ziyafet verdİ.

SIRA GECESİYLE MÜZİK ZİYAFETİ

Program Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sıra Geceleri Ekibi’nin kulakların pasını silen müzik ziyafetiyle başladı.Yaklaşık bir saat boyunca müzikler eşliğinde halayların çekildiği gecede bütün protokol sahnede halaya eşlik etti.Bir tarafta halaylar çekilirken sahnenin bir köşesinde ise çiğ çöfte yoğrularak programa katılanlara ikram edildi.

KARABACAK YÖRESEL KIYAFETLERLE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Programın açılış konuşmasında kendilerine Urfa’yı tanıtma fırsatı verdiği için Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a teşekkür eden Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Mustafa Turanalp, bu yıl ilk kez katıldıkları 8.Geleneksel Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda örf ,adet , gelenek ve göreneklerini en iyi şekilde tanıtabilmek için çalıştıklarını ifade ederek , kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Programa Urfa’nın yöresel kıyafetleriyle katılarak vatandaşları selamlayan Başkan Karabacak , yöresel kıyafetlerle halaya eşlik ederken , Urfalılar protokolün ve davetlilerin başlarına adeta dolarlar saçtılar. Başkan Karabacak yaptığı selamlama konuşmasına 8.Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Festivalimizde ilk defa sahne alacak Peygamberler Şehri , Urfalı hemşehrilerimiz ,hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz." sözleriyle başladı.Başkan Karabacak, “Urfa  içinde farklı medeniyetlerin katmanlaşarak Osmanlı’nın ulaştığı zirvenin adıdır. Güneydoğu'nun zengin kültürünü , tarihi değerlerini ve sosyal yaşantısını en iyi şekilde temsil eden turistik şehirdir  Şanlıurfa. Bu gece Şanlıurfadayız .Her akşam farklı bir ildeyiz örfümüzü ananemizi , yemeklerimizi , kültürümüzü dilimizi lehçemizi bu ülkenin insanları olarak birlikte darıca sahilinde paylaşıyoruz.Bu gece de Urfa dayız. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum, gecemiz hayırlı olsun.” Sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından protokol üyelerine dernek yönetimi tarafından değişik hediyeler takdim edilirken Başkan Karabacak’ta protokol üyelerine plaket takdim etti.Program Urfalı yerel sanatçıların söylediği türkülerle sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑