parkinnn

Siyaset

DARICA KADİR GECESİNDE SAHİLDE BULUŞTU

Darıca Belediyesi,geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kadir Gecesi’nde düzenlediği etkinliklerde binlerce insanı sahilde buluşturdu.

24 Temmuz 2014 Saat: 13:34
DARICA KADİR GECESİNDE SAHİLDE BULUŞTU
DARICA KADİR GECESİNDE SAHİLDE BULUŞTU

Kadir Gecesi nedeniyle düzenlenen toplu iftar yemeğinde binlerce insan orucunu  birlikte açtı.İftar sonrası Dursun Ali Erzincanlı şiirleriyle duygu dolu bir gece yaşatırken, dünyaca ünlü hafızlar tarafından Kuran Kerim ziyafeti sunuldu.Sahilde toplanan inlerce insan Enderun usulü  toplu teravih namazı kılarak bu mübarek gecede hep birlikte el açıp dua ettiler.

            ERZİNCANLI ŞİİRLERİNİ DARICA’DA SEVENLERİYLE PAYLAŞTI

            Darıca Belediyesi bölge halkını on bin kişilik iftar yemeğinde bir araya getirirken akşam ezanının okunmasıyla birlikte hep birlikte orucunu açan vatandaşlar daha sonra yapılan Osmanlı Şerbeti ,çay ve kandil şekeri ikramlarıyla Kadir Gecesi’ni karşılarken ikram çeşmesinden gece boyunca yaklaşık bir ton Osmanlı Şerbeti dağıtıldı.

            Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz,Darıca Müftüsü Remzi Pehlivan,meclis üyeleri,muhtarlar ve binlerce insanın katıldığı etkinliklerde iftar yemeğinin ardından topluca akşam namazı kılındı.Namazın ardından ramazan ayı boyunca TRT ekranlarında sevenleriyle buluşan Dursun Ali Erzincanlı bu kez en güzel şiirlerini Darıca sahilde sevenleriyle paylaştı.

            BİNLERCE EL FİLİSTİN İÇİN DUAYA AÇILDI

            Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak programda yaptığı kısa selamlama konuşmasında ,binlerce insanı bu mübarek gecede biraraya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek katılımlarından dolayı herkese teşekkür edip Kadir Gecesi’nin ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Başkan Karabacak ,başta Filistin olmak üzere bütün dünya Müslümanları için dua ederek zulümlerin son bulması temennisinde bulunurken “başta Filistin olmak üzere Suriye,Mısır,Arakan ve Irak olmak üzere her nerede zulüm gören Müslüman din kardeşlerimiz varsa Rabbbim hepsinin yar ve yardımcısı olsun.Bu mübarek gecenin hatırına zulümler son bulsun diyoruz, Rabbimizden zalimleri kahreyle diyoruz,çoluk çocuk demeden Müslüman din kardeşlerimiz katledenleri Allah’a havale ediyoruz.Rabbim ülkemizdeki birlik ve beraberliği bozmasın diyor ve geceniz bereketli olsun diyorum.”sözleriyle konuşmasını tamamladı.

            ENDERUN USULÜ TERAVİH NAMAZI KILINDI

            Dursun Ali Erzincanlı’nın şiirlerinin ardından binlerce insan Osmanlı döneminde kılınan Enderun usulü teravih namazını hep birlikte kılarak Kadir Gecesi’ni ihya ettiler. Seyfullah Kartal’ın sunumu ve şiirleriyle  devam eden gece  okunan Kuran-ı Kerim’lerle devam eti.Program dualarla sona erdi. 

ANR_0032.JPG görüntüleniyor

ANR_0037.JPG görüntüleniyor

ANR_0044.JPG görüntüleniyor

ANR_0056.JPG görüntüleniyor

ANR_0113.JPG görüntüleniyor

ANR_0117.JPG görüntüleniyor

ANR_0157.JPG görüntüleniyor

ANR_0211.JPG görüntüleniyor

ANR_9873.JPG görüntüleniyor

ANR_9892.JPG görüntüleniyor

ANR_9993.JPG görüntüleniyor

DSC_0013.JPG görüntüleniyor

DSC_0027.JPG görüntüleniyor

DSC_0041.JPG görüntüleniyor

DSC_0061.JPG görüntüleniyor

DSC_0078.JPG görüntüleniyor

DSC_0094.JPG görüntüleniyor

DSC_0112.JPG görüntüleniyor

DSC_0134.JPG görüntüleniyor

DSC_0143.JPG görüntüleniyor

DSC_0145.JPG görüntüleniyor

DSC_0148.JPG görüntüleniyor

DSC_0150.JPG görüntüleniyor

DSC_0165.JPG görüntüleniyor

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑