Ana Manşet Reklam

Kültür

Dünyanın dörtte biri yarın bu ilçede

52 ülkeden 80 sanatçı Pendike geliyor Pendik Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması, 20-28 Eylül tarihleri arasında 52 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek. Pendik Belediyesi tarafından bu yıl 10.‘su düzenlenen “Uluslararası Ge

19 Eylül 2014 Saat: 16:28
Dünyanın dörtte biri yarın bu ilçede
Dünyanın dörtte biri yarın bu ilçede

52 ülkeden 80 sanatçı Pendik'e geliyor

Pendik Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması, 20-28 Eylül tarihleri arasında 52 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek.

Pendik Belediyesi tarafından bu yıl 10.‘su düzenlenen “Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması,  20-28 Eylül tarihleri arasında52 ülkeden toplam 80 sanatçıyı bir araya getirecek. Etkinlik,  Anadolu’nun dört bir yanından gelecek olan 22 Türk sanatçının yanı sıra Güney Kore’den Tahiti’ye, Polonya’dan Arjantin’e, Endonezya’dan Meksika’ya kadar Dünyanın her köşesinden 58 yabancı sanatçıyı buluşturacak.

10. BULUŞMADA KATILIMCI REKORU

Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, sadece Türkiye’nin değil dünyanın geleneksel sanat kültürünü Pendik’te yaşatmak üzere çok zor bir görevi her yıl başarıyla yerine getirdiklerini belirterek, 10. Buluşmada katılımcı ülke rekoru kırdıklarını söyledi.

EL YAPIMI ESERLER GÖRÜLECEK
Sahil Etkinlik Alanını BM’e çevirecek olan etkinlikte, Pendik Belediyesi, IRCICA (İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkez),  CIOFF, Kültür Bakanlığı (GESIM) ve Uluslararası Festivaller Birliği Derneği işbirliği ile dünyanın geleneksel sanat kültürü sergilenirken, katılımcı Türk ve yabancı sanatçıların el yapımı eserlerini nasıl yaptıklarını görmek de mümkün olacak.

MARDİNLİ VE ARJANTİNLİ USTA YAN YANA

Türk ustaların içinde çeşitli kentlerden cam üfleme, çini, Karagöz/Hacivat, nakış, telkari, baston, takı, ahşap oyma,  baston, ahşap oyma, ebru, bakır, oltu taşı, minyatür gibi alanlarda isim yapmış sanatçılar katılıyor. Yabancı sanatçılar ise, ülkelerine özgü folklorik bebeklerden kilimlere, takılardan hediyelik eşyalara; ahşap, deri, bakır, hasır ve kumaş işlemeciliğinden seramik ve minyatüre kadar ülkelerine özgü çeşitli sanatları sergileyecek.

KATILACAK ÜLKELER

Katılımcı sayısı her geçen yıl artan festivalde sanatçıları yer alacak ülkeler şunlar: Türkiye,  Arjantin, Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Azerbaycan-Nahçıvan, Bangladeş,  Bosna-Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Endonezya,  Estonya, Fas, Filistin, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Honduras, İran, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, KKTC, Kosta Rika,  Kuveyt, Macaristan, Makedonya Malezya, Meksika, Mısır, Özbekistan, Pakistan,     Paraguay, Polonya,  Romanya, Rusya, Senegal, Slovenya, Sudan, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tahiti,  Tataristan, Tayland, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑