Ana Manşet Reklam

Dünya

Gazze'de flaş gelişme

Gazze'de 12 saatlik geçici ateşkes uygulaması bu sabah başladı. Ancak İsrail bölgeye ambulans girişine hala izin vermiyor.

26 Temmuz 2014 Saat: 11:58
Gazze'de flaş gelişme
Gazze'de flaş gelişme

Dün Mısır'ın başkenti Kahire'de ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından önerilen 12 saatlik ateşkes, İsrail ve Hamas tarafından kabul edildi. İsrail, bugün sabah saat 08.00 itibariyle ateşkesin başladığını onayladı.

Öte yandan, ateşkese ilişkin Türkiye ve Katar Dışişleri Bakanları tarafından ortak bir açıklama yayımlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türkiye ve Katar Dışişleri Bakanları olarak, Gazze'de insani amaçlarla 12 saat için yapılan ateşkes çağrısından memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca bu çağrının Hamas tarafından hemen kabul edilmesini de memnuniyetle karşılıyoruz. Taraflar arasında müzakere edilmiş ve sürdürülebilir bir ateşkese ulaşılması için BM, ABD ve diğer uluslararası ortaklarımızla tüm gücümüzle çalışma yönündeki irademizi tekrar yineliyoruz."


Ancak İsrail ordusunun, ateşkes başlamasına rağmen askeri birliklerinin bulunduğu bölgelere ambulansların girişine izin vermediği bildirildi.

ATEŞKES BAŞLADI 20 CESET BULUNDU

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti İçişleri Bakanlığı, ateşkesin başlamasından bu yana enkaz altından 20 cesedin çıkarıldığını açıkladı.

İSRAİL'DEN CEP TELEFONLARINA GERİ DÖNMEYİN MESAJI

İsrail ordusu, ateşkesin başlamasının ardından Filistinillerin cep telefonlarına mesaj göndererek "Gazzeliler, yeni bir uyarıya kadar boşalttığınız evlere geri dönmeyin" uyarısında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑