parkinnn

Siyaset

Hızlı trenin kaza riski var

YHT’nın altyapı ve üstyapı sistemlerinin tam olarak bitirilmeden R. Tayyip Erdoğan’ın seçim çalışmalarına propaganda malzemesi olarak kullanıldığı ifade edildi.

26 Temmuz 2014 Saat: 10:50
Hızlı trenin kaza riski var
Hızlı trenin kaza riski var
Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) tarafından yapılan açıklamada, YHT’nın altyapı ve üstyapı sistemlerinin tam olarak bitirilmeden R. Tayyip Erdoğan’ın  seçim çalışmalarına propaganda malzemesi olarak kullanıldığı ifade edildi.

Açıklamada, “Bu gün (dün)  açılacak Ankara-İstanbul Hızlı Tren hattı, gerek alt yapı gerekse yol üstü sistemlerin tam olarak bitirilmemesi nedeniyle ciddi tehlikeler oluşturmaktadır. Bilindiği üzere alt ve üst yapıdaki teknik eksikliklere rağmen siyasi şov uğruna sefere konulan Hızlandırılmış Trenin 22 Temmuz 2004 tarihinde devrilmesi sonucu 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 81 vatandaşımızda yaralanmıştı.  Bu olayın henüz mahkeme süreci dahi bitmeden on yıl sonra bütün bu uyarılara kulak tıkanarak yolu açma çabalarının altında yine siyasi şov yatmaktadır.

İZMİT-GEBZE ARASINDA SIKINTI VAR

10 ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılacak üç adayında eşit şartlar altında ve devletin imkânlarının kullanılmadan seçim yarışı içinde olmaları gerekmektedir. Bu yarışta Başbakanın devletin tüm imkânlarını kullandığı ve hatta burada olduğu gibi henüz hazır olmayan ve bu haliyle işletmeye açılmasında telafisi mümkün olmayan olaylara neden olabilecek tesisleri bile açmaktan geri kalmamaktadır. Projenin henüz hazır olmadığı o kadar açıktır ki İzmit-Gebze arsındaki bazı istasyon bölgelerinde yolun kendi emniyet sistemleri olmadığından TCDD çalışanları hatları ve makasları korumak üzere güvenlik olarak görevlendirilmişlerdir.

ÇALIŞANLARI

Hızlı tren Hattının tamamlanmadan bu gün (dün)  açılıyor olması Başbakanın bunu Cumhurbaşkanlığı seçimlerine propaganda malzemesi yapması bütün açıklığı ile ortadadır. Bu arada TCDD yetkilileri de kurum içinde yasal olmayan sözlü emirler ile bu propagandaya destek olmaktadırlar. TCDD yetkilileri dün tüm çalışanları bu gün için otobüslerle Pendik gara götürecekleri yönünde sözlü emir vererek bir baskı uygulamışlardır. Öyle ki bir kısım personelin önceden tören alanına götürülerek protokol kutluklarında protokol gelinceye kadar koltuklarda oturmaları söylenmiştir.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑