Ana Manşet Reklam

Güncel

KO-MEK bu yıl da engel tanımayacak

KO-MEK eğitimde engelleri aşmak için Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl yine yeni projelere imza atıyor

24 Eylül 2016 Saat: 11:10
KO-MEK bu yıl da engel tanımayacak
KO-MEK bu yıl da engel tanımayacak

Dostluğun, sevginin, birlikte yaşamanın adı olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK), 12 yıldan bu yana ilk günkü gibi azim ve heyecanla yeni eğitim öğretim sezonuna da yeniliklerle giriyor. Gerek devletin farklı kurumlarıyla gerek sivil toplum kuruluşlarıyla milletin bütün kesimlerine ihtiyaç duyulan eğitim hizmetlerini en iyi şekilde sağlamak için çalışan KO-MEK, engelli vatandaşlarımızla alakalı eğitim faaliyetlerine bu yıl da devam etmekle beraber, yeni branşlarla da destek veriyor.

 

EĞİTİME ENGEL YOK

Engellilerin sosyokültürel ve eğitim düzeylerini arttırmak, sosyal hayata aktif katılımlarını sağlamak amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile KO-MEK işbirliği kapsamında engellilere yönelik geçtiğimiz dönemlerde başlatılmış olan İşaret Dili, Braille Alfabesi ve Görme Engelli Bireylere Kuran-ı Kerim Eğitimleri talepler doğrultusunda bu dönemde de sürdürülecek.

 

BİLGİSAYAR EĞİTİMLERİ DE BAŞLIYOR

Ayrıca bu dönem Leyla Atakan Kurs Merkezi’nde görme engellilere yönelik bilgisayar eğitimleri de başlıyor. 368 saat üzerinden verilecek derslerde genel bilgisayar kullanımı, ekran okuyucu, klavye, office programları, internet kullanımı gibi konularda eğitim verilecek. Kursun bitiminde ise kursiyerlere sertifika verilecek. Farklı branşlarda eğitim almak isteyen engellilerin, kendilerine en yakın kurs merkezlerine müracat etmeleri durumunda talepler doğrultusunda yeni branşlar için sınıf oluşturulacak.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑