parkinnn

Sağlık

Konak Hastanesi, Karne Günü Konusunda Velileri Uyarıyor

Konak Hastanesi Gebze, okulların kapanışı ile birlikte karne alacak çocukların psikolojisi konusunda ebeveynlerine çeşitli konularda uyarılarda bulundu. Açıklamada başarı ve başarısızlığın yalnızca çocuğun değil öğrenme sürecinde

17 Haziran 2016 Saat: 12:24
Konak Hastanesi, Karne Günü Konusunda Velileri Uyarıyor
Konak Hastanesi, Karne Günü Konusunda Velileri Uyarıyor

Konak Hastanesi, okulların kapanışı ve karne günü konusunda çocuk psikolojisi ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Konak Hastanesi Gebze, Uzman Psikolog Hilal Kübra Şirin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öncellikle gelen karne çocuğunuzun kişiliğinin değil, okul başarısının bir göstergesidir ve bu başarı yalnızca çocuğunuzun değil öğrenme sürecinde çocuğun çevresinde olan (aile, öğretmen, arkadaş çevresi) herkesin başarı sonucudur.

Okul başarısında aile etkeni çok önemlidir. Aile içi ilişkilerinin dengeli ve düzenli olması çocuğun başarısını olumlu etkiler. Çocuklarla kurulan başarılı iletişim sayesinde çocuğun başarısı desteklenmeli, başarısızlık durumu söz konusu ise çocuk anlayışla karşılanıp, başarısızlığın nedenleri araştırılmalı ve birlikte mantıklı çözümler bulunmalıdır.

Başarısızlık durumunda çocukla konuşmak için acele edilmemeli ve sinirinizin geçmesi beklenmelidir. Sorun kabullenilmeli, çocukla sakin ve yapıcı bir konuşma yapılmalıdır.

Düşük başarıda sebep, zihinsel olgunlukta normal sınırlar içinde bir gecikme ise sabırlı olmak, çocuğun durumunu doğru değerlendirmek gerekir. Çocuğun gerçek kapasitesinin farkında olarak, beklentileri buna göre şekillendirmek gerekir. Çünkü çocuk anne babasının beklentilerine cevap veremeyeceğini fark ederse amaç için uğraşmaktan vazgeçer.

Ayrıca yüksek beklenti çocukta kaygı artışına, özgüven azalmasına ve çaresizlik duygusunun gelişmesine neden olur.

Başarıda ölçü başkaları değil çocuğun kendisidir. Çocuk kesinlikle başkalarıyla karşılaştırılmamalıdır.

Çocuk başarısızlığının utançla karşılandığı ortamda, güçlüklerin üstesinden gelmekte sıkıntı yaşayabilir. Çocuğun başarısızlığı aile içinde utanç verici bir durum değil, çaba gösterince aşılabilecek bir engel olarak görülmeli ve bu engeli aşmak için gerekli yöntemler beraber araştırılıp uygulanmalıdır.

Çocuğa olumsuz mesajlar verilememelidir. “Senden adam olmaz” şeklinde olumsuz mesajlar yalnızca kaygıyı arttıracağı gibi çocuğun motivasyonunu da düşürecektir.

Çocuğunuza ilgi ve sevgi göstermekten vazgeçmeyin. Başarısızlık durumunun sevginizde bir azalma yaratmadığını çocuğunuza hissettirin.

Başarısız olduğu derslerle ilgili çocuğunuzun duygu ve düşüncelerini, onu etkileyen faktörleri çocuğunuzdan dinleyin, onun düşüncelerine önem verdiğinizi hissettirin.

Tatil dönemi boyunca çocuğun dinlenmesine engel olmayacak şekilde, onun da severek uygulayabileceği bir programı beraber oluşturarak geçmişe takılı kalmayın ve başarısızlık durumunu düzeltmek için yapabileceklerinize odaklanın.

Son olarak başarılı olmak için çok çalışmak yerine, etkili çalışmanın gerekli olduğu unutulmamalıdır.”

 

Özel Konak Hastaneleri Hakkında

 

1995 yılında İzmit'te kurulan Konak Hastaneleri, sahip olduğu seçkin kadrosu ile dünya standartlarında hizmet veren A Sınıfı bir hastanedir. Yatırımlarını günden güne genişleten Konak Hastaneleri 2013 yılında bünyesine kattığı Gebze Tıp Merkezi'ni 2015 yılında A Sınıf hastane olarak hizmete aldı. 2014 yılında hizmete giren Gölcük Aile Konak Hastanesi ile yapmış olduğu aynı yıl Adapazarı'nda bünyesine kattığı Konak Tıp Merkezi ile 2016 yılında 4. büyük hastanesinin açılışı için hazırlanmaktadır.

Bina yatırımlarının yanı sıra hasta odaklı yaklaşımı, seçkin hekim kadrosu, sağlık personeli, tıbbi altyapısı, teknolojisi ve hizmet kalitesi ile yenilikler getiren Konak Hastaneleri 128 Kesit BT Koroner (Sanal) Anjiyo, Kolon Hidroterapi, Kardiyak Rehabilitasyon, Uyku Laboratuvarı,  gibi hizmetleri de verebilmektedir. Kocaeli'nin ilk özel Tüp Bebek Ünitesi ile sağlığın daima yanında olmaya devam ediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑