Ana Manşet Reklam

Kültür

KÜTAHYALILAR MÜZİĞE DOYDU

KÜTAHYALILAR MÜZİĞE DOYDU Ülkemizin en uzun soluklu kültür etkinliklerinden olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda bir ay geride kalırken , gecede sahne alan Kütahyalılar müzikle eğlencenin tadını çıkardılar. Kütahya’lı y

1 Eylül 2014 Saat: 14:43
KÜTAHYALILAR MÜZİĞE DOYDU
KÜTAHYALILAR MÜZİĞE DOYDU

KÜTAHYALILAR MÜZİĞE DOYDU

Ülkemizin en uzun soluklu kültür etkinliklerinden olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda bir ay geride kalırken , gecede sahne alan Kütahyalılar müzikle eğlencenin tadını çıkardılar.

Kütahya’lı yöresel sanatçıların verdiği müzik ziyafetiyle başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan Darıca Kütahyalılar Dernek Başkanı Cengiz Peker, bu yıl ikinci kez katıldıkları ve Darıca Belediyesi’nin organize ettiği programın kültürlerin yaşatılması adına çok önemli olduğunu söyleyerek ,”Kütahya’yı nasıl temsil ederiz diye titiz bir çalışma yaparak bu geceyi hazırladık. Gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Böylesine güzide bir ortamda bizlere memleketimizi temsil etme fırsatını veren Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum” diyerek geceye katılan protokol üyelerine bir plaket ve Kütahya çinisi hediye etti.

HAYME ANA YA SELAM OLSUN

Kütahyalılar gecesinde bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise bir şiirle başladığı konuşmasında Kütahya yöresinin güzelliklerine vurgu yaparak ,” 3 kıtada 623 yıl yıl hüküm sürmüş Osmanlı devletinin kurucusu olan Ertuğrul gazinin annesi  Osmanlı devletinin ilk harcını atan devlet ana ,dünyada yaşayan bütün Türklerin cefakar, fedakar anası ,bir cihan devletinin tohumlarını atan kadın Hayme Ana nın memleketindeyiz. Hayme Ana ya selam olsun, rahmet olsun diyoruz.7000 yıllık tarihe sahip, antik köprüleriyle,saat kulesiyle, Kütahya kalesiyle Frig Vadisiyle, Germiyan konağıyla, Kurtuluş Savaşına tanıklık eden Zafer Tepesiyle, ordular ilk hedefiniz Akdenizdir emrinin verildiği Dumlupınarı ile bu akşam Kütahyadayız.Kütahya nın tüm güzelliklerini hep birlikte yaşayacağız.Gecemiz hayırlı olsun , iyi eğlenceler.”diyerek sözlerini tamamladı.Gece yöresel sanatçıların verdiği konserlerle sona erdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑