Ana Manşet Reklam

Eğitim

O LİSTEYE İKİ ÜNİVERSİTEMİZ DE GİRDİ

Türkiye'nin en girişimci ve yenilikçi üniversiteleri açıklandı, bu listenin içinde ilimizin iki üniversitesi de yer aldı

6 Temmuz 2015 Saat: 17:25
O LİSTEYE İKİ ÜNİVERSİTEMİZ DE GİRDİ
O LİSTEYE İKİ ÜNİVERSİTEMİZ DE GİRDİ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ta düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin en girişimci ve en yenilikçi ilk 50 üniversitesinin sıralandığı, 2015 yılı TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksini açıkladı. 
 
Bu yılın birincisinin 88,40 puanla Sabancı Üniversitesi olduğunu aktaran Işık, ikinci sırada 85,96 puanla Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), üçüncü sırada ise 79,66 puanla Boğaziçi Üniversitesi'nin bulunduğunu ifade etti. 
 
İlimizin iki üniversitesi de bu listede kendine yer buldu. Gebze Teknik Üniversitesi 60,43 puanla 11. sırada, Kocaeli Üniversitesi ise 41,27 puanla 27. sırada yer aldı.
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üniversite ve teknoloji transfer ofisi sayılarında önemli artışlar yaşandığını ancak hala arzu edilen noktada olunmadığını belirterek, üniversitelerdeki kalitenin artırılması gerektiğini bildirdi. 
 
 
 
Öğrencilere 2 bin liraya kadar burs 
 
Bilgi ekonomisinin temelini, nitelikli insan kaynağı ve nitelikli bilgi üretiminin oluşturduğunu belirten Işık, bu bilgiyi üretmek için de temel bilimlerdeki yetkinliklerin güçlendirilmesi gerektiğini bildirdi. 
Bugün üniversite tercihlerinin ilk günü olduğuna işaret eden Işık, temel bilimleri tercih edenlere verilen burslara dikkati çekti. 
Bakan Işık, geçen yıl üniversite giriş sınavlarında ilk 10 bine giren öğrencilere temel bilimleri tercih etmeleri halinde aylık 2 bin liraya kadar burs vermeye başladıklarını hatırlatarak, bu yıl ise söz konusu bursu, ilk 25 bine giren öğrenciler için de uygulamaya başladıklarını açıkladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑