parkinnn

Güncel

Spor okulu öğrencilerinin tiyatro keyfi

Şehir Tiyatroları’nın sezondaki yeni çocuk oyununu büyük bir beğeni ile izlediler

4 Şubat 2016 Saat: 11:28
Spor okulu öğrencilerinin tiyatro keyfi
Spor okulu öğrencilerinin tiyatro keyfi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ücretsiz Spor Okulu öğrencileri, sporun yanı sıra kültürel aktivitelere katılmayı sürdürüyor. Bir grup Spor Okulu öğrencisi geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın “Mavi Yelkenli” adlı çocuk oyununu izledi. Hazine peşine düşen iki kaptanın maceralarının anlatıldığı oyunu büyük bir keyifle izleyen Spor Okulu öğrencileri beğenilerini alkışlarıyla ortaya koydu.

 

SPOR OKULU ÖĞRENCİLERİNDEN TEŞEKKÜR

Spor Okulu öğrencileri SDKM Büyük Sahne’de sahnelenen oyunu antrenörleri ile birlikte izlediler. Öğrenciler, Şehir Tiyatroları’nın sezondaki yeni oyunlarından olan ve ilk gösteriminden itibaren büyük beğeni gören Mavi Yelkenli adlı oyunu ilgiyle izledi. Spor Okulu öğrencileri,  oyun sonunda kendilerine böyle bir imkan sunduğu için Spor Okulu yetkililerine teşekkür ederek, bundan sonra daha sık tiyatroya gidecekleri sözünü verdi. 

OYUNUN KONUSU

Adnan Yılmaz’ın yazdığı ve Fatih Sevdi’nin yönetmenliğini yaptığı Mavi Yelkenli adlı oyun,  Piri Reis'in 1513 yılında çizdiği haritasından yola çıkan ve hazine bulmanın peşine düşen iki kaptanın maceralarını konu alıyor. Oyunda İki kaptan kendilerini denizcilik kütüphanesinde bulur. Ancak kütüphanede hiç ummadıkları olaylar gelişir. Kütüphaneci, mühendis ve öğrencilerin yardımıyla kendilerine Mavi Yelkenli bir gemi yaparlar. Ancak yola çıkmak için seyircilerin hayal gücüne ve katılımına ihtiyaç duyarlar.

 

OYUNUN KADROSU

Yazan: Adnan Yılmaz, Yöneten: Fatih Sevdi, Yönetmen Yardımcısı: Bülent Baytar, Dekor Tasarımı: Adnan Yılmaz, Kostüm Tasarım: Emine Kaynak Yıldırım, Müzik: Agah Eroğlu, Işık Tasarımı: Erol Dinçdemir, Hareket Düzeni: Özge Midilli, Ses Tasarım: İlker Sevüker, Görsel Tasarım: M. Serkan Aktü, Oynayanlar; Tamer Gültekin, Sarper Saydam, Nursel Çeliktürk, Onur Serimer, Azer Şelte, Dilara Yazaroğlu, Cansu Cengiz.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑