Ana Manşet Reklam

Ekonomi

Tarihi açılış

Başbakan Erdoğan yüksek hızlı tren açılışında Eskişehir'de konuştu.

25 Temmuz 2014 Saat: 15:46
Tarihi açılış
Tarihi açılış

Bu yüksek hızlı tren ecdadın rüyasıdır. Eskişehir artık bir ulaşım şehri. Bundan sonra hızlı trenlerimizi biz üreteceğiz. 2017'de hızlı trenlerimizi Eskişehir üretecek.
Bugün Avrupa'ya ihraç edilecek bir lokomotifin kurdelasını kestim. Unutulmaz bir ana tanıklık ettiğimiz için hamd olsun çok mutluyuz.
Bundan 12 yıl önce banliyo trenlerini hatırlayınız. Yüksek hızlı trenini hayal edebilir miydiniz? Bu CHP'nin genel müdür SSK'nın başında olduğu zamanki rezaleti biliyorsunuz. Ben de grup toplantımızda bunu gösterdim.
Bu adam genel müdürken hastanelerin halini görsün. Bir çocuğun yanlışlıkla kolunun kesilidiğini görsün.
Bunlar o dönem bizim ölülerimizi rehin aldılar. Sana 3 koyun versek kaybedersin. Seni biz gördük gördük.
Biz artık hayal edilen bir ülkeyiz. Savunma sanayinde, enerjide, konutta, çevrede her alanda örnek olan bir Türkiye var. Kendi helikopterlerimizi, silahımızı, insansız hava araçlarımızı üretiyoruz. Füzelerimizi de uzun menzilli hale getireceğiz.
"İsrail'in Gazze'ye başlattığı barbarca katliam tüm hızıyla devam ediyor. Birleşmiş Milletler katliama karşı sessiz, hatta İsrail'in şımarıklığına destek veriyor."
"İçeride dışarda sözlerimizi çarpıtarak bizi antisemitist gibi göstermeye çalışarak ahlaksızca bir kampanya yürütüyorlar. Dünyada antisemitizmin bir insanlık suçu olduğunu ifade eden belki de ilk başbakanım ve bunu söyledikten sonra İslamafobya konusunda onların da İslamafobya'nın bir insanlık suçu olarak ilan etmelerini istedim. Varşova'da yapılan bir uluslararası toplantıda son anda bunu kayda geçirdik ama Avrupa dürüst davranmadı, samimi davranmadı. Aynı şekilde İslamafobya'yı bir insanlık suçu olarak ifade edemediler, biz etmeye devam ediyoruz, isteseler de istemeseler de etmeye devam edeceğiz, nerede olursa olsun bunu seslendirmeye devam edeceğiz."
"Bunların derdi Türkmenler değil. Dünyanın neresinde Müslüman, Türk, mazlum, mağdur hangi dinden olursa olsun varsa biz oradayız. Bunların dertleri İsrail'e dalkavuk olmak. Eğer dertleri Türkmenler olsa bu kadar sorumsuz, pervasız, ahlaksız davranmazlardı."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑