Ana Manşet Reklam

Dünya

Türkiye sınırı açtı

Türkiye sınırı açtı, tel örgülerin önünde bekleyenler giriyor Türkiye bu drama sessiz kalmadı! Şanlıurfa’ nın Suruç ilçesi’ nin Dikmetaş köyü sınırında dünden beri bekleyen Suriyelilerin geçişine sabah yaşanan gerginliğin

19 Eylül 2014 Saat: 16:42
Türkiye sınırı açtı
Türkiye sınırı açtı

Türkiye sınırı açtı, tel örgülerin önünde bekleyenler giriyor

Türkiye bu drama sessiz kalmadı! Şanlıurfa’ nın Suruç ilçesi’ nin Dikmetaş köyü sınırında dünden beri bekleyen Suriyelilerin geçişine sabah yaşanan gerginliğin ardından izin verildi. Suriyelilerin Türkiye'ye girişleri başladı.

IŞİD tehdidinden kaçan ve geçişlerine izin verilmediği için sınır hattında bekleyen Suriyelilerin, Türkiye’ye alınmamasını protesto eden kalabalığın tellerin olduğu bölgeye yönelmesine güvenlik güçleri izin vermedi. İzin verilmemesi üzerine 100 kişilik grubun taş atmaya başlaması üzerine polis ve askerler müdahale etti.

Biber gazlı ve tazyikli suyla yapılan müdahalenin ardından kalabalık, sınır hattından uzaklaşmak zorunda kaldı. Grubun ayrılmasının ardından güvenlik güçleri Suriyelilerin beklediği bölgeye 200 metre uzaklıkta barikat oluşturarak, sınır hattına geçişlere izin vermedi.

SURİYELİ KADIN MAYINA BASTI

Bu gerginlik sırasında Suriye tarafında sınıra doğru gelen 50 yaşlarındaki bir kadının bastığı mayın infilak etti. Suriye tarafında da endişeye yol açan patlamada yaralanan kadın, battaniye ile sınır tellerinden geçirildi ve otomobille Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

TÜRKİYE SINIRI AÇTI

Türkiye sabah saatlerinde sadece kadın, çocuk ve yaşlıların içeri alınmasına izin vermişti. Ancak sınır hattında yaşanan gerginlik ve patlamanın ardından dünden beri tel örgülerin arkasında bekleyen Suriyelilerin Türkiye'ye girişlerine izin verildi.

IŞİD İLERLİYOR

İç karışıklığın sürdüğü Suriye’de, PYD kontrolündeki Kobani’yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları saldırmaya, Suriyeli siviller ise kaçmaya devam ediyor.
IŞİD militanları Kobani’ye giden güzergah üzerinde bulunan köylere saldırı başlattı. Türkiye sınırının yakınındaki köylerde çıkan şiddetli çatışmaların ardından bazı köyler IŞİD kontrolüne geçmişti. 20 kadar köyde yaşayanlar ise kendilerine de saldırılabileceği endişesiyle evlerini terk ederek Türkiye sınırına yığıldı.

Suriyeliler dünden beri 40 dereceyi bulan sıcak altında Türkiye’ye alınmayı bekliyordu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑