parkinnn

Yaşam

Ulaşımda ‘Ekomobil’ uygulaması başlıyor

GÖLGE- İlimizin en büyük sorunu, kent halkının en çok şikayet ettiği konu, Toplu Taşıma Sistemi. Büyükşehir Belediyesi, bu konuda kenti rahatlatmaya yönelik arayışlarını sürdürüyor. Türkiye’nin diğer büyük kentlerinde yaygınla

1 Eylül 2014 Saat: 15:10
Ulaşımda ‘Ekomobil’ uygulaması başlıyor
Ulaşımda ‘Ekomobil’ uygulaması başlıyor
GÖLGE- İlimizin en büyük sorunu, kent halkının en çok şikayet ettiği konu, Toplu Taşıma Sistemi. Büyükşehir Belediyesi, bu konuda kenti rahatlatmaya yönelik arayışlarını sürdürüyor. Türkiye’nin diğer büyük kentlerinde yaygınlaşan Ekomobil Sistemi,...

İlimizin en büyük sorunu, kent halkının en çok şikayet ettiği konu, Toplu Taşıma Sistemi. Büyükşehir Belediyesi, bu konuda kenti rahatlatmaya yönelik arayışlarını sürdürüyor. Türkiye’nin diğer büyük kentlerinde yaygınlaşan Ekomobil Sistemi, iki hafta içinde ilimizde de başlıyor.

BÜYÜK KOLAYLIK
Türkiye’deki Büyükşehirlerde yaygınlaşmaya başlayan “Ekomobil ” tep tarifi uygulamasıyla ulaşımda zaman kaybı sona erecek. Uygulamayla evden, işten internete girerek, cep telefonları veya tablet bilgisayarları kullanarak otobüslerin güzergâh, durak bilgileri, kaç dakika sonra otobüsün durağa yanaşacağı, herhangi bir adrese toplu taşıma olanakları ile nasıl ulaşılacağı kısa sürede, rahatlıkla öğrenilebilecek. Kocaeli büyükşehir belediyesi Ulaşım dairesi başkanlığı teknolojik yenilikleri yakından takip ederek, nüfusu bir milyon 700 bine ulaşan Kocaeli’nde Ekomobil uygulaması trafik de stresini azaltacak. Ekomobil sistemi Otobüsün saat kaçta nerede olduğunu, kendilerine en yakın durağa kaçta geleceğini kısa bir sürede öğrenerek, artık “durakta” beklemiyor, zaman kaybetmiyor olacaksınız. Ekomobil tüm otobüslerinde bulunan “araç takip sistemi” kullanılarak hazırlanan “Ekomobil Cep’te” uygulamaları akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlara indirilebiliyor. Yeni “mobil uygulama” ile evden, işten ya da telefondan internete girilerek de rahatlıkla ulaşılabilen “Ekomobil Cepte”hizmet vererecek. Sistem ile ilgili herhangi bir aksaklık yaşayanların 444 11 41 nolu telefonla her türlü şikayetlerini bildirebilecekler.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ
Kocaeli Büyükşehir belediyesi Ulaşım daire başkanlığı vatandaş için her türlü ayrıntıları düşünüldüğü uygulamada “Favorilerim” bölümünde kullanıcılar sürekli kullanıldıkları hat ve durak numaralarını kaydederek, her seferinde arama zahmetinden kurtuluyor. Uygulamanın ana omurgasını oluşturan “Otobüs Nerede?” bölümünde 5 haneli durak numarası girilerek yaklaşmakta olan otobüslerin listesi, varış süresi, hızı, plakası ve konumu ile ilgili bilgiler görülebiliyor. “Hat Ara” bölümünde otobüsün güzergâh ve durak bilgilerine ulaşılabiliyor. “Adres Ara” bölümünde ise aranılan adres ve en yakın duraklar listelenerek kullanıcıya rahatlık sunuluyor.

“NASIL GİDERİM?”
Ulaşımda en büyük problem olan “Nasıl Giderim?” sorusuna da mevcut bütün alternatif güzergâhlar sıralanarak, bu uygulamayla cevap veriliyor. “Neredeyim?”, kullanıcının nerede olduğunu bulabileceği ve yakınındaki durakları öğrenebileceği bölüm olurken, “Önemli Yerler” ise özellikle Kocaeli dışından gelenler için kolaylık sağlıyor. Hastanelerden kamu kurumlarına, kültürel tesislere, parklardan alışveriş merkezlerine kadar pek çok kuruluş, turistik mekân ve parka ulaşımı bu bölümde sıralanıyor ve ulaşım olanakları kısa sürede keşfedilebiliyor. Kocaelilerin “Hat, güzergâh ve yol durumları” ile alakalı duyuruları da takip edebildiği uygulamada “Otobüs, durak, hat, güzergah, ulaşım, mobil uygulamalar ile ilgili konularla alakalı görüş, öneri, istek, şikayetleri de “Sorun Bildir” bölümünden aktarılabiliyor. Bildirimler anlık olarak ilgili birimler tarafından ele alınarak gerekli cevaplar en kısa zamanda kullanıcıya ulaştırılıyor.

ULAŞIM KOCAELİ’NDE HALEN PAHALI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni ulaşım hamleleri yapıyor olmasına rağmen ulaşımın ilimizde pahalı olması özellikle öğrenciler ve çalışanlar için ciddi sıkıntı yaratıyor. Kocaeli’nde oturan ancak Eskişehir’de okuyan Özge Çakır “Belediyenin hizmetlerini takdirle karşılıyor. Ancak ulaşım bu kentte pahalı. 40 dakika aktarma uygulaması Kocaeli’nde de olmalı. Ben Eskişehir’de 1. 05 TL’ye binerken Kocaeli’de 1.55 veriyorum. Eskişehir’deki bu uygulama da 40 dakika indi bindi bedava. Kocaeli’nde günlük kısa mesafe gidiş- geliş için 4. 20 kuruş veriyoruz. Hizmetin yanında ulaşımda ucuzluk da yapılmalıdır” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑