parkinnn

Güncel

VALİ SU SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTEDİ

Körfez Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen Körfez Kaymakamlığı Değerlendirme toplantısında konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, bir an önce su sorununun çözülmesini istedi

3 Eylül 2015 Saat: 15:42
VALİ SU SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTEDİ
VALİ SU SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTEDİ


Körfez Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kaymakam Hasan Hüseyim Can, Belediye Başkan Vekili Faruk Denli, daire amirleri, Emniyet Müdürü Cenk Özmen, Jandarma Komutanı Fikret Çetinkale, Garnizon Komutanı Savaş Erdoğan, siyasi partilerin ilçe başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Kocaeli Valiliği olarak başlattığımız hizmet ve hizmete dayalı olarak bütün gelişmeleri yerinde görmek vatandaşlarımızın temsilcisi olarak her düzeydeki yöneticilerimizin, seçilmiş, atanmış çalışma arkadaşlarımızın ve her düzeydeki sivil toplum dinamikleriyle buluşarak, meseleleri çözüme kavuşturmak amacıyla başlattığımız ilçe değerlendirme toplantılarının altıncısında Körfez ilçemizdeyiz. Sizlerle Körfezimizi ve Kocaeli’mizi ileriye taşımak için birlik beraberliğimiz devam edecektir.

Bugün dahil olmak üzere son günlerde meydana gelen terör saldırıları nedeniyle devletimizin bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği ve sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşaması adına hayatını kaybeden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Cenab-ı Allah ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmasın. Bu büyük millet ve devlet hiçbir zaman bu tip hain saldırılar karşısında büyük yürüyüşünden geri durmayacak, kararlı, emin adımlarla yürüyüşüne devam edecektir.

Bugün artık yönetişimler, karşılıklı güçlü bir ilişkiye dayanıyor. Bu ilişkiyi karşılıklı yaptığımız sürece kazanımlar elde ediliyor. İşbirliği yapmamız ve doğrudan bir ilişkiler kurularak planlamaları birlikte yönetmemiz gerekiyor. Körfezle ilgili alınacak kararların yeri Körfez olacaktır. Kimseye danışmadan yapılan işleri bir elbiseye benzetirsek; ya o elbise dar geldi ya da bol geldi. Elbise tam olsa bile modeli beğenilmedi. Biz yapalım, biz karar verelim devri bitti. Her şey yapılacak olan yerin değerlerine göre planlanması gerekiyor. Kararlar artık işin yapılacağı konumda alınacaktır. Bizimle birlikte koşamayacakların bizimle işi olmayacaktır. Biz bu görevleri emanet aldık, emaneti en iyi şekilde devredeceğiz. Birbirimizi bilmek ve iletişim kurmak zorundayız.

Merkezi hükümetin, Büyükşehir’in, ilçe belediyelerinin, müdürlüklerin ve bölge yatırımcılarının çalışmaları devam ediyor. Şöyle bir düşünün ki bir yol 3 kere sökülüp tamir ediliyor. Telekom ayrı geliyor, SEDAŞ ayrı geliyor, belediye ayrı geliyor. Yöneticiler olarak, bu çalışma uyumunu 1 kerede sağlayamıyoruz. Gölcük ilçemizde karşımıza çıktı. Altyapıda her şey var ama iş yapılamıyor. Oturduğumuz yerden iş yapmayacağız. Mahalle bazından ele aldığımız zaman akil insanda seçilen insanda muhtarımızdır. Seçilmiş, atanmış her kim varsa bize aktaracaklarını dinlemeye geldik. Biz Körfez için biz Kocaeli için buradayız. Sizlerin sesini duymaya geldik. Bu son toplantı değil, bir sonraki toplantıda konuşulanlar görüşülecektir. Performansa ve başarılarımıza bakacağız. İnşallah gönül birliği ile Körfez için hayırlı bir toplantı olur” dedi.

Körfez ilçesi adına mevcut yatırımları ve sorunları masaya yatıran Körfez İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, “İlçemizde eğitim sektörü olarak Körfez İmam Hatip Okulu 32 derslikli olarak önümüzdeki yıl eğitim öğretime başlayacaktır. 16 derslikli Kışladüzü İmam Hatip Ortaokulu’da önümüzdeki yıl eğitime başlayacaktır” dedi. Ardından konuşan Vali Güzeloğlu, “Çocuklarımız bizim gözbebeğimizdir. Çocuklarımız rahat gezsin, rahat teneffüs etsin diye okullarda toprak ve bahçe düzenlemesi olacaktır. Çocuklarımıza bahçe yapmamız gerekiyor. Okullarda asfaltlama ve betonlama devrini bitirin. Okullar çok özel alanlardır. Taban alanı inşaat alanı bizler için çok önemlidir. Körfezle ilgili alınacak kararların yeri Körfez olacaktır. Okul bahçesi olmayan, çocuklara oyun alanı hazırlanmayan projelere onay verilmeyecek'' dedi.

Karşılıklı görüşmeler sırasında Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk, proje olarak başlatılan 5 bin 793 hektarlık alanda 8 milyon 657 TL’lik sözleşme bedeli ile yapılacak tarım alanlarının birleştirilmesi projesinde en büyük sorunun sulama olduğunu belirterek ''Osmanlı, Kurtluca ve Cuma Köyü'nde 3 göletimiz vardı ama bunlar iptal edildi'' dedi. Bunun üzerine İSU ve DSİ müdürlerine konuyu sordu. Müdürler ise bölgede 4 gölet projesinin olduğunu söylediler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑