parkinnn

Güncel

İşten atılan temizlik işçisine bir şok daha!

Erçin, bu zorlu süreçte çoluk çocuğa ile açlığa mahkum edildiğini ifade etti.

28 Mayıs 2020 Saat: 16:55
İşten atılan temizlik işçisine bir şok daha!
İşten atılan temizlik işçisine bir şok daha!

Hizmet iş sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy yaptığı açıklamada , temizlik işleri müdürlüğünde çalışırken çöp kamyonun bozulması bahane edilerek , çöp bidonunu elleriyle boşaltmaya gönderilen , elleri ile çöp boşaltmanın zorluğunu göstermek için video çekip amirine gönderdiği için işten çıkarılan 3 çocuk babası Sadullah Erçin’in işsizlik maaş ‘ı için İŞKUR il müdürlüğüne yaptığı müracaat, İzmit belediyesinin yapmış olduğu bildirimden dolayı işsizlik maaşından yararlanması  engellendiği , Erçin, bu zorlu süreçte çoluk çocuğa ile açlığa mahkum edildiğini ifade etti. 

 Ersoy;31 Mart yerel seçimlerinde sonra İzmit belediyesi yönetimi değişmiş , o güne kadar devam eden iş barışı ve huzuru, bu siyasi değişiklik  sonucu  yok olmuş, çalışanlar siyasi baskı , tehdit ve işten çıkarmalarla karşı karşıya gelmiştir.  31 Mart yerel seçimlerinden sonra işçiler hızlı bir şekilde kategorize edilmiş , dosyaları ve sosyal medya hesapları incelenmiş , jurnallemelerle oluşturulan listeler aracılığıyla; işçilere yer değiştirme, mobbing ve baskılarla maruz bırakılmış,baskılara  dayanamayanlar   istifa ettirilmiş , bunlara direnenlere kulp takılarak   işten çıkartılmış. Ne yazık ki bu pandemi süreçinde işten çıkarmalara halen devam edilmekte. Üstelik işten çıkarılanlar , bu güne kadar kendilerinden kesilen ve işsiz kaldıklarında müracaat ederek almaları gereken işsizlik maaşından yararlanmalarını  engellemek hangi vicdana sığar. Bu anlayışı,vicdanların nede toplumun kabul etmesi mümkün değildir. İşsizliğin arttığı , çalışanlar  bile geçim sıkıntısı çektiği bir süreçte böylesi insafsız bir anlayış ve kinle hareket etmek  vicdanı kararmış insanların davranışı  olsa gerek. Bu güne kadar İzmit Belediyesinde çalışan yüzü  aşkın işçi arkadaşımız  sistematik olarak bu kıyıma maruz bırakılmıştır. Ancak seçimden önce hiç bir işçi çıkarmayacağını,kimsenin ekmeği ile oynamayacağını ifade eden sn belediye başkanı , bu güne kadar adeta işçilerin ekmeğine kan doğramış ,  yüzlerce işçiyi çoluk çoçuğu ile perişan etmiştir. Bu kıyımları yaparken bir çok işçi için; Şu siyasinin akrabası  , gelini diyor“Siyasilerin akrabalarını belediyeye doldurmak ahlaksızlıktır”diyor, sözleri  ile işçi kıyımlarını meşrulaştırmaya çalışıyordu. 

Geçmiş dönemde işe alınan işçilerin  liyakatsiz ve torpille  alındığını, belediye kadrolarının şişirildiğine ifade ediyordu. Ancak kendisi göreve geldiği günden bu güne kadar belediyeye hiç bir liyakatı olmayan, eş, akraba, dost ve siyasi yandaşlık gözeterek yüz elliye yakın yeni işçiyi işe almıştır. Bu anlayışla  temizlik işleri müdürlüğünde 20 amir çalışırken bu gün siyasi torpillerle 35 amir çıkartılmış , ayrıca şöförlüğü olmayan bir çok amire de  belediye tarafından şöför tahsis edilmiştir, liyakatlık  gözetilmediği için İzmit’in çöp toplanmasında büyük sorunlar  oluşmuş Ancak faturası gariban işçiye çıkarılmıştır . Bütün bu uygulamalar ,izmit belediyesinin  antidemokratik bir  anlayışla yönetildiğini net bir şekilde ortaya koymaktadır . İzmit belediyesinde geçen bu bir yıl işçiler için tam anlamıyla “kayıp yıl” olarak ifade edilebilir. Maalesef bu kayıp yıl önümüzdeki beş yılın da aynı baskıcı anlayışla, işçilere yaşatılacak çeşitli mağduriyetlerle geçirileceğini işaret ediyor; dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑