parkinnn

Siyaset

İYİ PARTİ DERİNCE İŞGALE VE SAVAŞA HAYIR DEDİ

İyi Parti Derince İlçe Başkanı Metin Savaş Sulu, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kocaeli Şubesi’nin ‘’İşgale ve Savaşa Hayır’’ başlığı adı altında duyurusunu yaptığı etkinliğe katıldı.

6 Mart 2022 Saat: 18:55
İYİ PARTİ DERİNCE İŞGALE VE SAVAŞA HAYIR DEDİ
İYİ PARTİ DERİNCE İŞGALE VE SAVAŞA HAYIR DEDİ

Bugün Derince Kent Meydanında gerçekleşen etkinlikte konuşan İlçe Başkanı Metin Savaş Sulu  ‘Kırım Türkleri Derneği Başkanı Sayın Talgır’ın da dile getirdiği gibi tüm uluslararası hukuk, anlaşma ve kuralları yok sayan Rusya’nın çocuk kadın demeden binlerce masum insanın ölümüne neden olan saldırılarına tepkisiz kalanlar insan olmanın en büyük erdemi olan vicdan duygusundan yoksundurlar.’ dedi.

İyi Parti Derince İlçe Teşkilatı olarak yapılan saldırıları esefle kınadıklarını ifade eden Başkan Sulu sözlerine şöyle devam etti.

 ‘’8 Yıl önce gerçekleştiği bilinen Kırım İşgalinin devamı niteliğinde olan Ukrayna savaşına ve sonrasında herkes bilmelidir ki Rusya tüm dünyayı tehdit eden bir diktatör ile karşı karşıyadır.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü var ’Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.’  Ukrayna halkının uğradığı menfur saldırılara ses çıkarmamak bu cinayete ortak olmaktır.

100 yıl öncesinde bağımsızlık mücadelesi veren bir millet olarak şuanda aynı mücadeleyi veren Ukrayna halkını çok iyi anlıyoruz ve haklı mücadelelerinin sonuna kadar destekliyoruz.’’

 

Sulu’ya eşlik eden isimler ise  Başkan Yardımcıları Hüseyin Süer, Ercan Dikyol, İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Yağız, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Elif Özcan ve Ali Rıza Şahin oldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑