parkinnn

Dünya

Japonlar robot budist rahip yaptı

Japonlar robot budist rahip yaptı

23 Ağustos 2017 Saat: 17:28
Japonlar robot budist rahip yaptı
Japonlar robot budist rahip yaptı

Japonlar robot budist rahip yaptı

"Bu da olmaz artık" denilen her şey teknoloji ile mümkün kılınıyor. Japonya'da yapılan bir teknolojik atılım ile Budist rahip robotu yapıldı

Japon bir teknoloji firması tarafından yapılan robot, cenaze işlerinin tanıtıldığı bir fuarda sergilendi. İçerisine yüklenen bilgiler ile ayin düzenleyebilen ve budist ilahileri söyleyebilen robot büyük ilgi topladı.

Firma yetkilisi, robo rahiplerin gelecekte yerini alacağını düşündüğünü belirtirken, tam zamanlı olarak neredeyse ücretsiz olarak çalışan rahiplerin de bu teknoloji ile artık yarım zamanlı olarak tapınaklarda görev yapabileceği, bu şekilde başka bir işte de çalışıp para kazanabileceğini belirtti.

Firma yetkilisi ayrıca, Cenaze robotu bir rahip mevcut olmadığı zaman görev yapabileceğini belirtirken, bir rahibin her bir cenaze töreni için 2.200 $ masrafının bulunduunu, robotun ise bunun yarısından bile az bir fiyata, sadece 450 $'a mal olduğunu iddia etti.

Fuarı gezen bir budist rahip, robo rahip için yaptığı yorumda "ruh ve kalp dinin temel taşlarıdır. Kalp ile yapılmayan bir ibadet makbul değildir. Açıkcası nasıl olacağına dair şüphelerim var. Dinin temelini ruh oluşturuyor" dedi.

Robo rahip henüz bir törende kullanılmadı, ancak fuarda yoğun ilgi ile karşılaştı.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑