Ana Manşet Reklam

Yaşam

“Kaçak elektrik ülkeye zarar veriyor”

Kaçak elektrik kullanımından en büyük zararı ülke ekonomisi ve abonelerin can ve mal güvenliği görüyor. SEDAŞ; kaçak elektrik kullanımı ile mücadelesini 2020 yılında da sürdürüyor.

19 Ağustos 2020 Saat: 11:27
“Kaçak elektrik ülkeye zarar veriyor”
“Kaçak elektrik ülkeye zarar veriyor”

Kaçak elektrik kullanımıyla ilgili bilinçlendirme çalışmaları sürüyor. Ülkenin çözüm bekleyen sorunlarından birisi olarak gösterilen kaçak elektrik kullanımı arttıkça ekonomiden can ve mal güvenliğine kadar abonelerin üzerindeki tehdit de aynı oranda artıyor.  Usulsüz elektrik kullanımına devam edilen noktalar tespit edilerek gerçekleştirilen kesim işlemlerinin yanı sıra; kaçak elektrik kullanılan noktalarda mevzuata uygun şekilde 1,5 kat cezalı kaçak tüketim bedeli tahakkuk ettiriliyor.

 

Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce’de 1,9 milyon aboneye kesintisiz ve kaliteli enerji hizmeti sunan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş., sosyal sorumluluk bilinciyle, kaçak elektrik kullanımına karşı çalışmalarına devam ediyor. 7/24 sahada bulunan SEDAŞ ekipleri, saha denetimlerinde tespit ettikleri yüksek orandaki kaçak kullanımları tutanakla kayıt altına alırken, vatandaşlara yönelik hayati riskleri azaltmak amacıyla yasadışı elektrik kullanımını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

 

SEDAŞ ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu, 2019 yılında kontrol edilen 85 bin 51 abone arasından 67 bin 617 kişinin kaçak elektrik kullandığı tespit edilirken; toplamda 176 milyon 313 bin 856 kWh kaçak elektrik kullanımına karşılık gerçekleşen kayıp kaçak oranı yüzde 5,96 olarak hesaplandı. 2020 yılında da kaçakla mücadele çalışmalarına devam eden SEDAŞ; kaçak elektrik tüketimini en aza indirerek ülke ekonomisine ve vatandaşların can ve mal güvenliğine yönelik riskleri ortadan kaldırmayı hedefliyor.

 

Odyakmaz: “Kaçak elektrik en büyük tehlikeler arasında”

 

SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, usulsüz elektrik kullanımının yol açtığı tehlikelere dikkat çekti. Kaçak elektrik kullanımının ülke ekonomisine zarar verdiğini belirten Odyakmaz, şunları dile getirdi; “SEDAŞ ekipleri, düzenli olarak sahada kaçak elektrik kullanımı denetimleri yaparak, usulsüz kullanıma göz açtırmamak için gerekli aksiyonları alıyor. Sosyal sorumluluk olarak gördüğümüz kaçak elektrikle mücadele konusunda SEDAŞ olarak tüm gayretimizle çalışıyoruz. Kaçak elektrik, abonelerin can ve mal güvenliğine tehlike oluştururken, ülke ekonomisine de zarar veriyor. Diğer yandan, kaçak kullanım, şebekedeki yükü artırarak elektriğin kalitesini düşürüyor ve kesintilere yol açıyor. Hepimiz adına yaşamsal tehditler barındıran kaçak elektrik kullanımıyla mücadelemizi sürdüreceğiz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑