Ana Manşet Reklam

Yaşam

KADININ ELİ’NDE MUHTEŞEM TANITIM

Araştırmacı yazar Müge Uçar öncülüğünde kurulan “Kadının Eli Kocaeli Kadın Kooperatifi” nin tanıtım programı Genç Kocaeliler Derneği’nin bahçesinde düzenlenen muhteşem organizasyonla gerçekleşti

4 Temmuz 2021 Saat: 17:19
KADININ ELİ’NDE MUHTEŞEM TANITIM
KADININ ELİ’NDE MUHTEŞEM TANITIM

Müge Uçar öncülüğünde 20 girişimci kadın ile kurulan “Kadının Eli Kocaeli Kadın Kooperatifi” nin tanıtım toplantısı önceki gün gerçekleşti. Tanıtım toplantısında yer sofraları kuruldu, el emekleri tanıtıldı. Katılımcılar ayakkabıları çıkarıp yer sofrasına oturarak el emeği yemeklerin tadını çıkardı. Ve bütün görüşlerin birleştiği yer sofrasında herkes mutluluklarını ifade etti.

 İl Protokolünden Tam Destek

Tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Durmuş, İKM Başkanı Murat Öztürk, Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük,  İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, KOGACE Başkanı Cemal Kaplan, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer,

Başkan Eşleri Katıldı

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün eşi Hatice Söğüt, Anneler Derneği Başkanı Hande Kaya, Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Sultan Kanberoğlu, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, GKD Başkanı Sinem Uçan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayatı Aydın, Başiskele Belediye Başkan Yardımcı Sema Arat, Sedaş Genel Müdürü Gökmen Hasancebi, Körfez Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Zehra Salih Coşkun, siyasi parti temsilcileri, gazeteciler ve çok ve sayıda davetli katıldı.

Kocaeli’nin Gururu

Seslerini duyurmaya çalışan kadınların ellerinden tuttuğunu ve yola çıktığını ifade eden Başkan Uçar, kooperatifin kuruluş hikayesini, projeleri ve gelecekte yapılması gerekenleri sırasıyla anlattı. Ardından konuşan Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, “Ben eşime annemi daha fazla önemsediğimi en başından söyledim. Anneme verdiğim değer hayati olarak bende en üst seviyededir. Müge Hanım’ın girişkenliği ile hayata geçen kadınlar kooperatifi eminim kısa sürede iyi sonuçlar ile Kocaeli’nin gururu olacaktır” dedi.

Cinbir, Şiir Okudu

İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir ise yaptığı konuşmada, “Kadınlarımız baş tacımız, onların hayatta kalmaktaki verdiği mücadele taktire şayan. Bu kooperatifin her zaman destekçisi olacağız” dedi. Konuşmasının ardından Cinbir, anne şiiri okuyarak herkesi duygulandırdı. Konuşmaların ardından katılımcılar, ayakkabılarını çıkarıp yer sofrasında, kadınların açtığı gözleme, el yapımı yayık ayran ve el yapımı baklava ikramlarının tadını çıkardı. Program İzmitli ozanların sazları eşleğinde söylenen türküler ve hediye edilen Kocaeli Hediyelik Anadolu Sandıkları ile son buldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑