parkinnn

Güncel

Kamuran Akbay'ın muhteşem dönüşü

Gebze'de binin üzerinde vatandaşı ev sahibi yapan Kamuran Akbay, hakkındaki söylentileri cevapladı . İnşaat sektörünün efsane ismi dobra dobra konuştu.

15 Ekim 2019 Saat: 12:54
Kamuran Akbay , Gölge Gazetesi , Gebze Güncel
Kamuran Akbay'ın muhteşem dönüşü

 .  İki binli  yılların  başında  Gebze'den ısrarlı talepler geldi. ''Kamuran Bey  , Gebze'ye girin. Gebze bakir alan. Modern ve uygun konutlara ihtiyaç var, size Gebze'nin ihtiyacı var.'' denildi. Bizde öylece Gebze'ye girmiş olduk. Lokasyonu iyi olan yerlerde öz sermayemizle arsalar aldık ve Gebzelileri Kamuran Akbay'la buluşturduk.

.  Sadece merkez ofisimizi İstanbul- Gebze  rası orta bir yere , Tuzla'ya taşıdık. Bunun tek sebebi , İstanbul'da da proje geliştirecek olmamızdır.  Şu an tam da kilit noktadayız yani.  Biz sonuçta ticaret yapıyoruz. Her işletmenin kuralları vardır.

.   Bizimde sıkıntımız oldu . Ama kendi öz kaynaklarımızla karşılığını verdik. İnşaat sektörünün taban yaptığı o dönem, biz 52 milyon piyasa borcu ödedik.  Ha şimdi hükümet güzel bir karar aldı. Banka faizleri düşürüldü. Vatandaşın alım ve geri ödeme şartları rahatlatıldı. Hükümet bu yönde çok isabetli karar aldı ve şahsen destekliyorum.

.   Yok böyle bir şey. Böyle bir şey olsa polis kayıtlarında, hastane kayıtlarında olmaz mı? Kimseyi dolandırmadım hayatım boyunca, her taahhütümüzü yerine getirdim hep zamanında. İnanan güvenen insanları gününde ev sahibi yaptım.  Yalan konuşmadım, aldatmadım. Kimsenin malına, parasına, ırzına göz koymadım.

 

Gölge / Özel Röportaj

GÖLGE-  Gebze'de gerçekleştirdiği büyük projelerle dikkat çeken, ancak ülke genelinde hissedilen ekonomik sıkıntılar nedeniyle firması da bir ara zorda kalan  Kamuran Akbay, inşaat sektöründe lokomotif olmayı sürdürüyor.

Gebze'deki  ofisini İstanbul Tuzla'ya taşıyan , anadolu yakasında da proje geliştiren Kamuran Akbay, Gebze'de yeni temel atmalar gerçekleştiriyor.  Tuzla'ya taşınmasından sonra Gebze'de hakkında çeşitli spekülasyon çıkarılan Akbay, '' Kamuran Akbay, kaçtı, bitti, battı. '' şeklindeki kamuoyunda çıkan söylentilere daha fazla sessiz kalmadı ve olup biten herşeyi Gölge'ye anlattı.

Gebze'de bugüne kadar binin üzerinde aileyi ev sahibi yapan Kamuran Akbay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akbay'la bir araya geldik.  Gölge Dergi'nin sorularını yanıtlayan, kamuoyunda dolaşan iddialara da yanıt veren Kamuran Akbay'a herşeyi sorduk .  ''İşimizin başındayız, sadece merkezimizi daha geniş alana hizmet vermek için İstanbul' taşıdık.  Dev projelerimize burada da devam edeceğiz. Gebze'de de yeni temel atmalar gerçekleştiriyoruz.  Tatlıkuyu'da 96 dairelik yeni projemize başladık. '' şeklinde konuştu.

Gölge Dergi ,  herkesin merak ettiği soruları Kamuran Akbay'a sordu. İşte virgülüne dokunmadan  çarpıcı cevaplarıyla , dobra dobra Kamuran Akbay gerçeği.

GÖLGE-  Ofisinizi Gebze'den taşıyınca kamuoyunda pek çok söylenti dolaştı. Sizin battığınız, bittiğiniz ve sektörden çekildiğiniz yönünde. Bu işin aslı nedir?

AKBAY- Tabii bu tür söylemleri bende duydum. Bir süre bekledim, hiç cevap vermedim. Bakalım dost-düşman daha neler uyduracak diye.  Tüm o söylentiler dolaşırken aslında biz, çok daha güçlü

bir şekilde işimizin başındaydık. Sadece Gebze'deki ofisimiz İstanbul-Tuzla'ya taşıdık.

GÖLGE- İşte  tam da o sırada  ''Kaçtı, bitti, battı.'' denildi.

AKBAY- Valla bu beni değil, onu söylenenleri ilgilendiren ayıp bir durum.  Böyle şey olur mu. Bilmeden anlamadan dedikodu yaymak ne insanlığa ne de ticari ahlaka sığar. Biz yılardır Gebze'de proje geliştirdik. İnşaat sektöründe  başlangıç noktamız İstanbul'dur. İki binli  yılların  başında  Gebze'den ısrarlı talepler geldi. ''Kamuran Bey  , Gebze'ye girin. Gebze bakir alan. Modern ve uygun konutlara ihtiyaç var, size Gebze'nin ihtiyacı var.'' denildi. Bizde öylece Gebze'ye girmiş olduk. Lokasyonu iyi olan yerlerde öz sermayemizle arsalar aldık ve Gebzelileri Kamuran Akbay'la buluşturduk. Bugün Gebze'de yüzlerce insan bizim binalarımızda ikametgah ediyor ve çok da memnunlar. Daha temelden konutlar sattık. Gebzeliler bize güvendi, bizde Gebzelilere.  Benim için güven çok önemlidir. Parayı bir şekilde bulursunuz. Ama güven önemli.  Allah'a şükür ki  yaşamım boyunca  kazandığım güven, artarak devam etti.

Sorunuza cevap verecek olursam şunu söyleyebilirim.  Bizim Gebze'de projelerimiz halen devam ediyor. Gebze'yi terk etmiş, oradan ayrılmış değiliz ki. Sadece merkez ofisimizi İstanbul- Gebze  rası orta bir yere , Tuzla'ya taşıdık. Bunun tek sebebi , İstanbul'da da proje geliştirecek olmamızdır.  Şu an tam da kilit noktadayız yani.  Biz sonuçta ticaret yapıyoruz. Her işletmenin kuralları vardır. Her kararı, özel ticari kararları herkese açıklamak zorunda değiliz ki.  Bittiğimiz, kaçtığımız, battığımz da yok.

GÖLGE - Peki neden çıktı bu söylentiler?

AKBAY- Yani az çok belli değil mi.. ? Ülkemizde bir ekonomik sıkıntı yaşandı. Bizim sektörde sıkıntıdan etkilenen çok firma oldu. Gerçekten batan, kaçan oldu. Tam da o dönem bizim Gebze'den Tuzla'ya taşınmamız , vatandaşların aklına bizle ilgili o şekilde bir düşünceyi getirmiş olabilir. Bir de bunu fırsata çeviren  , bizim itibarımızı ve başarılarımızı  hazm edemeyen kendi içimizdekilerin algı operasyonuda olmuştur.

GÖLGE- Kayyum atandığı, konkardo ilan ettiğinzi söyleniyo?

AKBAY- Ne alaka kardeşim. (Gülüyor). Böyle bir talebimiz, girişimimiz, müracaatımız hiç olmadı. Allah'a şükür malımız mülkümüz borçlarımız karşılamaya yeter.

GÖLGE- Yani siz hiç sıkıntı yaşamadınız mı? Herşey güllük güneşlik mi?

AKBAY- Değil tabi. İnşaat sektöründe çoğu firma gibi bizde etkilendik.  Faizleri yeni yeni düşürdüler.  Vatandaş ev alımında , geri ödemede zorlandı, alım gücü azaldı. Maliyetler de arttı. Sektör o yüzden durağan döneme geçti. Satış olmayınca müteahhit firmalar kendi ödemlerinde zorlandı. Bizimde sıkıntımız oldu . Ama kendi öz kaynaklarımızla karşılığını verdik. İnşaat sektörünün taban yaptığı o dönem, biz 52 milyon piyasa borcu ödedik.  Ha şimdi hükümet güzel bir karar aldı. Banka faizleri düşürüldü. Vatandaşın alım ve geri ödeme şartları rahatlatıldı. Hükümet bu yönde çok isabetli karar aldı ve şahsen destekliyorum. İnşaat sektörünün canlanacağına, şahlanacağına inanıyorum.

GÖLGE- Tuzla'da ya da Gebze'de yeni proje var mı ?

AKBAY- Tabii ki var. Dediğim gibi Tuzla'ya bu yüzden geldik. Ayrıca  Gebze'de 87 dairelik bir projemize başladık, zemin betonunu attık. Allah kısme ederse  Tatlıkuyu 'da Vadi projemizi hızla tamamlayacağız.  Bir de İstanbul Silivri'de ruhsatı alınmış bir hastane projemiz var.

GÖLGE- Kamuran bey, bir şey daha soracağım. Bu yönde de çok ciddi iddilar dolaşıyor..

AKBAY- Buyrun, ne diliyorsanız sorabilirsiniz. Benim veremeyeceğim hesabım yoktur.

GÖLGE-  Çok açık soruyorum. Ayağınızdan vurulduğunuz, kurşunlandığınız söyleniyor.

AKBAY- Allah razı olsun sizden, bunu sorduğunuz  için. Ya Ercan Bey, ben niçin vurulayım. Yok böyle bir şey. Böyle bir şey olsa polis kayıtlarında, hastane kayıtlarında olmaz mı? Kimseyi dolandırmadım hayatım boyunca, her taahhütümüzü yerine getirdim hep zamanında. İnanan güvenen insanları gününde ev sahibi yaptım.  Yalan konuşmadım, aldatmadım. Kimsenin malına, parasına, ırzına göz koymadım. Onlarca insanı aş sahibi yaptım. Kurşunun bizle ne ilgisi olur.

GÖLGE- Peki, son olarak okuyucularımıza vermek istediğiniz bir mesajınız var mı?

AKBAY- Ben herşeyden önce yaradılanı seviyorum Yaradan'dan dolayı. Ülkemiz ve bölgemiz bir ekonomik teğette olabilir. Bunlarda geçicidir. Hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız çok doğru kararlar alıyor. Ülkemizin önü açık, parlak günler bizi bekliyor. Ve bizler inşaat sektörü olarak çok daha temkinli  gitmeliyiz. Sektördeki çürüklerde ayırt edilmeli. İlginizden dolayı size, Gölge Dergi çalışanlarına teşekkür ediyorum, Gebzeli hemşerilerime de saygılar sunuyor, ofisimize bakliyorum.

GÖLGE- Bizde , bize zaman ayırdığınız için size teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑