Ana Manşet Reklam

Güncel

Karamürsel Semetler Köprüsü tamamlandı.

Karamürsel ile Semetler köyü arasındaki mesafeyi 14 kilometreye indirecek dere köprüsündeki çalışmalar tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu

16 Ağustos 2019 Saat: 11:21
Karamürsel Semetler Köprüsü tamamlandı.
Karamürsel Semetler Köprüsü tamamlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köylerde yaşayan vatandaşların ulaşımlarını rahatlatacak çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Karamürsel ilçe merkezi ile Semetler Köyü arasındaki alternatif yola Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan köprü ve bağlantı yolları inşa ediliyor. İlçe merkezi ile Semetler Köyü arasındaki mesafeyi 14 kilometre kısalacak olan köprü, tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

KÖPRÜ KULLANIMA AÇILDI

Karamürsel ve Semetler köyü arasındaki ulaşımın daha konforlu hale gelmesi adına yapılmaya başlanan Karamürsel Semetler Köprüsü’nde yalıtım imalatı yapılarak asfaltlama çalışması gerçekleştirildi. Köprü üzerindeki güvenlik amaçlı oto korkuluk ve yaya korkulukları tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmalarıyla tamamlanan Semetler Köprüsü, yol çizgileri çizilerek araç ve yayaların kullanımına açıldı.

 

KÖPRÜ VE SEMETLER KÖYÜ ARASINA BETON YOL YAPILIYOR

Tamamlanan Semetler Köprüsü sonrasında proje kapsamında, köprüden Semetler Köyüne kadar inşa edilecek olan beton yolun yapımına başlandı. 800 metre uzunluğa ve 6 buçuk metre genişliğe sahip olacak olan beton yola, 780 metreküp beton dökülecek. Bu miktar yolun kenarlarına yapılacak olan yağmursuyu V kanallar ile bin metreküpe çıkacak. Beton yolun şuana kadar 500 metresi yapılırken yolun tamamının önümüzdeki hafta içerisinde bitirilmesi planlanıyor. 

 

60 METRE DERE KÖPRÜSÜ

Proje kapsamında 2 adet kenar ve 1 adet orta ayağa sahip iki açıklıklı 60 metre uzunluğunda dere köprüsü inşa edildi. Çalışmalarda ayrıca 310 metre yol imalatı, 3 bin metreküp kazı çalışması,  bin metreküp hazır beton ve 300 ton nervürlü donatı çeliği kullanıldı. 

 

KÖPRÜ KİRİŞLERİ

Proje kapsamında bin 100 ton asfalt serimi, 858 metre forekazık ve 765 metrekare perde imalatı yapıldı. Yağmur suyu altyapısının da kurulacağı projede 350 metrede bağlantı yolu inşa edildi. Köprü ayaklarına 16 adet 30 metre uzunluğundaki prekast kirişler yerleştirildi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑