parkinnn

Güncel

KARTEPE’DE ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde, Kartepelilere ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor. Psikolojik danışmanlık hizmetlerinden bugüne kadar 1932 Kartepeli yararlandı.

15 Aralık 2017 Saat: 10:19
KARTEPE’DE ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ
KARTEPE’DE ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde Psikolojik Aile Danışmanlık Hizmeti kapsamında ‘Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim’ hizmetlerinden binlerce Kartepeli yararlandı. Yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmadan verilen danışmanlık hizmetlerine başvuran kişilerin sorunlarında, Kartepeli psikologların uyguladığı bilimsel teknikler sonucunda önemli ölçüde iyileşmeler görüldü.

 

TEDAVİYE İHTİYAÇ DUYANLAR HASTANELERE SEVK EDİLİYOR

Yapılan görüşme ve tetkikler sonucunda psikolojik tedavi ya da psikiyatrik müdahale gereksinimi olan vatandaşların derhal hastanelere sevkleri yapılıyor. Maddi durumu bu tedaviyi karşılamayacak düzeyde olan vatandaşların tedavi masrafları Kartepe Belediyesi tarafından karşılanıyor.

 

ÇALIŞMA ALANLARI

Psikolojik Danışmanlık kapsamında; Bireysel terapi, Aile içi ilişki ve iletişim sorunları, Okula hazırlık süreci ve uyum sorunları, Okul fobisi ve okula uyum sağlayamama ile ilgili sorunlar, Arkadaş ilişkileri ile ilgili sorunlar, Dikkat eksikliği ve hiperaktivite, Depresyon, mutsuzluk, kaygı ve korkular, Alt ıslatma-alt kaçırma ve tuvalet eğitimi, Davranış sorunları, Travma, Cinsel, fiziksel ve duygusal istismar, Riskli davranışlar, Yas ve kayıp, Boşanma dönemi ve sonrasında sorunlar, Disiplin, sınır ve kural koyma, Bilgisayar-internet bağımlılığı, Madde kullanımı, Ebeveynlere çocuklarına rehberlik edip yönlendirme yapabilmeleri için gerekli olan farkındalık kazandırılıyor.

 

RANDEVU ALMAK YETERLİ

Kartepe Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü hizmet binası yanında özel olarak verilen danışmanlık hizmetleri için 0 262 351 25 79 nolu telefondan randevu alınması gerekiyor. Doktor hasta mahremiyeti içerisinde yapılan görüşmeler sonucunda gereken tedavi şekli belirleniyor. Psikolojik Danışmanlık hizmetinden 2014 yılında 609, 2015 yılında 491, 2016 yılında 518 ve 2017 yılında 314, toplamda 1932 Kartepeli faydalandı.   

 

EVDE HİZMET

Alo Evlat Hattı ekipleri Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri’nden faydalanamayan büyükler için evde hizmet veriyor. Evinden çıkamayan, sosyal hayat ile bağlarını koparan Kartepeli büyükler için Alo Evlat Hattı ekibi evlere giderek gereken psikolojik desteğin verilmesini sağlıyor. Bu sayede Kartepeli büyüklerin yeniden hayata bağlanması, bunun yanı sıra yeni dostlukların oluşturulması sağlanıyor.

 

ÜZÜLMEZ; RUH SAĞLIĞI VE BEDEN SAĞLIĞI BİR BÜTÜNDÜR

Verilen hizmetlerle ilgili değerlendirme de bulunan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Ruh sağlığı ve beden sağlığı birlikte bir bütündür. İkisi de var olduğunda sağlıklı bir insandan bahsedebiliriz. Dünya genelinde son yıllarda psikolojik temelli rahatsızlıklar da hızlı bir artış gerçeği ile karşı karşıyayız. Bu noktada fırsat eşitliği ve sosyal devlet sorumluluğu ile bu hizmeti önemseyerek vermeye devam edeceğiz” dedi.  

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑