Ana Manşet Reklam

Yaşam

Kızılay’a Ahbaplık Ettiler

Ahbap Gebze yine farkındalık oluşturan bir projeye imza atarak geçtiğimiz hafta sonu Gebze Kent Meydanında Türk Kızılay’ına destek olmak amacıyla “Kan ve Kök Hücre Bağışı” etkinliği düzenledi.

30 Ocak 2020 Saat: 12:22
Kızılay’a Ahbaplık Ettiler
Kızılay’a Ahbaplık Ettiler

Tamamı Ahbap gönüllülerinden oluşan bir grup, Türk Kızılay’ı yelekleri giyerek insanlara bilgilendirici broşürler eşliğinde kan ve kök hücre bağışının önemini anlattılar. Kan ve kök hücre bağışına yönlendirdikleri bağışçılar sayesinde gün içinde 65 ünite kan ve 5 kök hücre bağışına vesile oldular.

Ahbap Gebze Şehir Başkanı Ecevit Can’a "Ahbap Nedir?" diye sorduk;

 “Ahbap, Anadolu kültür hazinesinin birleştirici ve dönüştürücü birikimini, çağdaş bilgi ve teknolojinin olanaklarıyla geliştirerek geleceğe taşımak üzerine kurulu, dayanışmaya, paylaşmaya ve sevgi üzerinden aidiyete dayalı değer sistemleri ile çalışan, bir işbirliği hareketidir. Bu anlamda bir süre önce aynı düşünceleri paylaştığımız gönüllü arkadaşlarımızla birlikte Ahbap Gebze’nin oluşumunu tamamlayarak şehir statüsü kazandık ve çalışmalarımıza başladık. Bu  zamana kadar farkındalık oluşturmak üzere birçok projeye imza attık ve atmaya da devam edeceğiz.“ dedi.

Kan ve kök hücre bağışı ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Ahbap gönüllüleri ise; “Hepimiz bu platform altında insanların hayatlarına dokunmanın mutluluğunu yaşıyoruz, bir de hayat kurtarmanın mutluluğunu yaşamak için fırsatımız var. Daha önce de birçok kez yaptığımız gibi, Ahbaplar olarak kan ve kök hücre bağışı etkinliği düzenledik. Binlerce insana umut olabilmek ne güzel!" dediler.

Etiketler: Kızılay,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑