Ana Manşet Reklam

Kültür

KO-MEK ile güçlü kadınlar

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde KO-MEK, güçlü kadın kursiyerleriyle hayata meydan okumaya devam ediyor.

9 Mart 2020 Saat: 11:30
KO-MEK ile güçlü kadınlar
KO-MEK ile güçlü kadınlar

Zorlu iş hayatında kadın erkek ayrımının olmadığını gösteren KO-MEK, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın kursiyerlerine yönelik seminer düzenleyerek “İslam’a göre ihtiyaç odaklı tüketim ve tasarruf anlayışı” hakkında bilgi verdi. Leyla Atakan Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan Kocaeli İl Müftülüğü Vaizi Gülsen Sünbül, kadının her alanda tasarruflu olması gerektiğine dikkat çekerek “Sadece maddiyat anlamında değil sağlığınız, vaktiniz ve sevginizde dahi tasarruflu olun” dedi.

 

SÜNBÜL “HER ALANDA TASARRUFLU OLUN”

Kadınlara günlük hayatta erkeklere göre daha çok iş düştüğünü ifade eden Sünbül, “Kadın hem ev işlerinde hem çocuk yetiştirmede erkeklere göre daha aktif çalışıyor. Kadın en çok yıpranan taraf. Tasarruf konusunda ne yazık ki birçok yanlışımız var. İndirimler, kampanyalar bizleri savurganlığa itiyor.  Kadın evin idarecisi olarak her alanda tasarruflu olmalı” diye ifade etti.

 

KO-MEK’TE “KADIN OLMAK”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları hayata karşı daha güçlü kadınlar hazırlamaya devam ediyor. Her alanda eşitlik ilkesi anlayışıyla hareket eden KO-MEK şimdiye kadar 202 bin kadın kursiyere meslek eğitimi vererek hayata hazırladı.

 

KO-MEK İLE DAHA SAĞLAM DURDULAR

Meslek eğitiminde kadının bir farkı olmadığını gösteren KO-MEK, Kaynakçılık, Sıhhi Tesisat, Havuz Suyu Operatörlüğü gibi birçok zor meslekte kadın kursiyerlerini eğiterek hem iş bulmalarını sağladı hem de hayata karşı daha sağlam durmaları için destek oldu.

 

GİRİŞİMCİ KADINLAR KO-MEK’TE

 

Girişimci kadınların yanında olan KO-MEK, kursiyerlerini iş sahibi olduktan sonra da yalnız bırakmadı. Girişimci kadınlara İŞ-KUR VE KOSGEB gibi önemli kuruluşlarla yaptığı protokollerle iş sahibi olmalarının önünü açan KO-MEK kendi iş yerlerini açan kadın kursiyerlerine manevi desteğini her zaman hissettirmeye devam etti.

 

ANLAMLI 8 MART MESAJI

 

KO-MEK’in güçlü kadınları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hemcinslerine seslenmeyi ihmal etmedi. Kadın kursiyerler, “Ne evde oturun, ne de iş stresi yaşayın; bunların çözümü KO-MEK” diyerek tüm kadınları KO-MEK’e çağırdı.

HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler

KO-MEK ile güçlü kadınlar
KO-MEK ile güçlü kadınlar
KO-MEK ile güçlü kadınlar
KO-MEK ile güçlü kadınlar
KO-MEK ile güçlü kadınlar
KO-MEK ile güçlü kadınlar

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑