Ana Manşet Reklam

Güncel

Körfez’deki ağır hasarlı bina yıkıldı

Körfez ilçesindeki 5 katlı ağır hasarlı bina Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi ekiplerince tıkıldı.

18 Ocak 2021 Saat: 11:18
Körfez’deki ağır hasarlı bina yıkıldı
Körfez’deki ağır hasarlı bina yıkıldı

Kocaeli’de ağır ve orta hasarlı binaların yıkımına devam ediliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca  (AFAD) belirlenen yıkımlar kapsamında Körfez ilçesi Güney Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bina yıkıldı. Kasım ayı Büyükşehir Meclisi’nde deprem çalışmaları için 50 milyon TL ayrılmasının ardından yıkım çalışmaları başlamıştı.

 

YIKIM HIZLI BİR ŞEKİLDE TAMAMLANDI

Saatçi Sokak’ta Körfez Belediyesi ile beraber gerçekleştirilen yıkıma Kocaeli Büyükşehir Belediyesi araç gereç desteği sağladı. 1999 Marmara Depremi sonrası ağır hasar gören yapının yıkımı hızlı bir şekilde tamamlandı. İnşaat yıkıntı atıklarının düzenli depolama alanlarına taşınması için ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor. Önümüzdeki günlerde de Kocaeli’nin tamamında ağır ve orta hasarlı binaların yıkımına devam edilecek.

 

2021 YILI SONU HEDEFLENİYOR

Büyükşehir öncülüğünde gerçekleştirilen yıkım çalışmaları hızlı bir şekilde yapılacak. Hasar listesinde olan metruk binaların yıkımı 6 ay içerisinde tamamlanacak. İçerisinde ikamet edilen hasarlı binalar için dönüşüm çalışmalarına başlanılacak olup 2021 yılı sonuna kadar çalışmaların tamamlanması hedefleniyor.

 

50 MİLYONLUK BÜTÇE AYRILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kasım ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmasında olası deprem senaryolarına hazırlandıklarını belirtmişti. Kocaeli’nin depreme en dayanıklı şehir haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Büyükakın, deprem çalışmaları için 50 milyon TL’lik bütçe ayıracaklarını dile getirmişti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑