parkinnn

Güncel

Kur’an-ı Kerim’i güzel okudular gönülleri fethettiler

Türkiye televizyon tarihinde ilk kez yapılan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”, üçüncü gününde de gündemi Kur’an-ı Kerim’e çevirdi. TRT 1’de her akşam 23:30’da ekranlara gelen yarışmanın üçüncü gününde gün

29 Mayıs 2017 Saat: 11:33
Kur’an-ı Kerim’i güzel okudular gönülleri fethettiler
Kur’an-ı Kerim’i güzel okudular gönülleri fethettiler


CİHAN KODAL GÜNÜN BİRİNCİSİ

Samsun’un Bafra ilçesinde İmam Hatip olarak görev yapan Cihan Kodal, Yusuf Suresi’nin 11-20’nci âyetlerini okuyarak günün birincisi oldu. Jüri üyelerinden Halil Neciboğlu’ndan 100 tam, Osman Eğin’den 99 puan alan Cihan Kodal, jüriden 288, seyirciden 84 puan ile toplamda 372 puan ile günün liderliğini kazandı.

İlk “Haftanın Finali”nde yarışacak Cihan Kodal, hafta finaline Eyüp Sultan Camii Baş İmam Hatibi Metin Çakar ile hazırlanacak.

 

“ÜNLÜ İMAMLARI TAKLİT EDEN GENÇ” 
KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI’NDA

İzmir’den katılan Osman Bostancı, daha önce “Ünlü İmamları Taklit Eden Genç” adıyla yayınladığı videosu 10 milyonun üzerinde izlemeye ulaşmıştı. Yarışmada İnfitar Suresi’ni okuyan Osman Bostancı, jüride bulunan Osman Eğin’den 97 puan aldı. Jüriden 272, seyirciden 90 puan alan Bostancı, toplamda ulaştığı 362 puan ile günün ikincisi oldu.

 

KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUYANLAR GÖNÜLLERİ TİTRETTİ

Aslen Bolulu olan, İstanbul’da üniversite okuyan Muhammet Bilal Demirel, Fussilet Suresi’nin 30-36’ncı âyetlerini tilavet ederek gönülleri titretti. Avrupa’da yapılan farklı yarışmalarda dereceleri olan Muhammet Bilal Demirel, jüri üyelerinden Osman Eğin’den 98 alırken 273 jüri puanı 87 seyirci puanıyla birleşince 360 puan aldı.

 

17 YAŞINDA JÜRİYİ DUYGULANDIRDI

Hatay’da hem hafızlık yapan, hem de eğitimini devam ettiren 17 yaşındaki yarışmacı Ali Aksoy, duruşu ve okuyuşuyla gönülleri fethetti. Bakara Suresi’nin 284-286 âyetlerini okuyan Ali Aksoy, 253 jüri, 93 seyirci puanı aldı ve toplamda 346 puan topladı.

Jüri üyeleri Ali Aksoy’un okuyuşu sırasında duygusal anlar yaşadı. Jüri üyelerinden Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin, gözlerinden öperek tebrik etti. Osman Eğin, “Beş yaşında başlamış. Şu anda 17 yaşında. Bu yaştakiler neler yapıyor” diyerek duygularını dile getirdi ve 98 puan verdi.

İstanbul Kağıthane’de fahri müezzinlik yapan Burak Tur, Rahman Suresi’nin ilk 16 âyetini okudu. Jüriden 262, seyirciden 79 puan alarak 341 toplam puan ile yarışmayı tamamladı.

 

YARIŞMACIN JÜRİSİ ÖNEMLİ İSİMLERDEN OLUŞUYOR

“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın jürisi alanında seçkin isimlerden oluşuyor. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ali Sarı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Halil Necipoğlu ve DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin’in yer aldığı jürinin yanında, stüdyodaki seyircilerin oyları da günün birincisini belirliyor.

 

HER GÜN 23:30’DA TRT 1’DE, TEKRARI TRT DİYANET’TE

Programın sunuculuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise TRT 1’in sevilen dizisi 80'lerin oyuncusu Hacı Ali Konuk üstleniyor.

Ramazan ayı boyunca her gün 23:30’da TRT 1’de yayınlanan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın tekrarı her gün TRT 1’de ve TRT Diyanet’te yayınlanıyor.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑