parkinnn

Siyaset

Lütfü Tükkan kadınlarla buluştu

İYİ Parti Gebze İlçe Teşkilatı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Ramada Encore Otel’de düzenlediği kahvaltılı toplantı ile kutladı.

7 Mart 2022 Saat: 10:56
Lütfü Tükkan kadınlarla buluştu
Lütfü Tükkan kadınlarla buluştu

GENİŞ KATILIM

İYİ Parti Gebze İlçe Teşkilatı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Ramada Encore Otel’de düzenlediği kahvaltılı toplantı ile kutladı. Etkinliğe İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcısı Nusret Acur, Milli Mücadele Kahramanı Gördesli Makbule kitabının yazarı İlknur Bektaş,Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, Darıca İlçe Başkanı Güven Altay, Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Gökçe Nesli Kondu, belediye meclis üyeleri Birol Elüstü -Sadık Güvenç, , CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın ve çok sayıda partili katıldı.

Programda Milli Mücadele Kahramanı Gördesli Makbule kitabının yazarı İlknur Bektaş katılımcılardan büyük ilgi gördü.

TÜRKKAN: MERAL AKŞENER'İN PARTİSİNDE GÖREV YAPMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Toplantıya katılan İYİ Parti Kocaeli milletvekiili Lütfü Türkkan' da yaptığı konuşmada "Türkiye’de Cumhuriyet’in kazanımlarının en iyi örneği olan; bir köy okulundan mezun olup, ülkede Milletvekilliği, Bakanlık, TBMM Başkan Vekilliği ve Parti Genel Başkanı bir kadın olan Sayın Meral Akşener’in partisinde görev yapmanın gururunu yaşıyoruz tüm dava arkadaşlarımız ile birlikte.Programda konuşmacı olan Milli Mücadele Kahramanı Gördesli Makbule kitabının yazarı Sayın İlknur Bektaş Hanımefendi’den kahraman Türk kadınlarını dinledik. Partimize yeni katılan üyelerimize rozetlerini taktığımız bu programda emeği geçen başta Ayla İlgün Başkanımıza, İlçe Başkanımız Burak Uluköylü ve tüm yönetimine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

ULUKÖYLÜ'DEN TÜM KADINLARA TEŞEKKÜR

Etkinlikte bir konuşma yapan İYİ Parti Gebze ilçe başkanıBurak Uluköylü " Herkesin tatil yaptığı pazar gününde fedakarlık yapıp bize zaman ayırdınız, hepinize sonsuz teşekkür ediyoruz, sizin üstün gzyretleriniz ilk genel seçimde parimizi iktidara taşıyacak " diye  konuştu.

AYLA İLGÜN: SAYGI VE SEVGİYLE ANIYORUZ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte açış konuşması İYİ Parti Gebze Kadın Politikaları Başkanı Ayla İlgün tarafından yapıldı. Gelenekselleşen ve tüm dünyada kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir arada olmak istediklerini kaydeden İlgün, “Çünkü hayatın her çelmesi önce kadınlara takılmaktadır. Tüm dünyadaki kadınların bölgelere, kültürlere, iklimlere, medeniyetlere göre sorumlulukları farklılaşır. Ben öncelikle biz kadınlara medeni hak ve özgürlüklerimizi yasalaştıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’na inanan tüm ecdadımızı saygı ve sevgiyle anıyorum” dedi. İlgün ayrıca özetle şunları kaydetti:

KAHRAMANLARIN CESARETLERİ BİZİ KAMÇILADI
“Ataerkil bir toplum olmamız nedeniyle kadın dinimiz gereği çok kutsal sayılsa da güncel yaşantımızda hiçte öyle görünmez. Hem anne, hem eş, hem iş kadını, hem ev kadını olarak hayat mücadelesi veren kadınlarımız tabiri caizse bir koltukta 10 karpuz taşımaya mecbur bırakılmışlardır. İşte o zaman zor yaşam koşullarından kurtulmak, hayatla mücadele etmek için kendilerince yeni icatlar, yeni buluşlarla çıkış yolu aramaya başlarlar. Kimi girdapta savrulup gider, kimi hayata tutunmak için her gün bir rol değiştirerek Pollyannaolur. ‘Ben çok başarılıyım’ diyen erkeklerin arkasında yine kadının eli, nefesi, desteği, gücü ardır. Temennim odur ki kadına şiddetin son bulmasıdır. Biz tarihiyle övünen kadınlar olarak tarihin kadın kahramanlarının cesaretleri bizleri kamçılamıştır. Bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑